Veel effectiever dan een uitbuiksessie op de bank. Lees meer
In een vrouwenbuik groeien niet alleen baby’s, maar ook inzichten, plannen en ideeën. Want daar ligt een bron van creativiteit en intuïtie. Deze vijf oefeningen helpen je leven vanuit je buikgevoel.
Pak je buik stevig vast en schudt deze, terwijl je een diep ‘ha, ha, ho, ho-geluid’ maakt.
Onbedaarlijk lachen is een goede manier om emoties los te laten, de buik te ontspannen en te vullen met warmte.
Sta schouderbreed met je voeten parallel. Zink een beetje door je knieën en trek je stuitje onder je, iets naar voren. De ruimte die zo in je bekken ontstaat, maakt je buik ontspannen. Deze kan zo volstromen met aarde-energie, die door je voetzolen omhoog komt. Dit is een oefening die je de hele dag door tijdens alle staande activiteiten kunt doen.
Buikdansen is oorspronkelijk bedoeld om in contact te komen met de kracht van het baren. Oma’s leerden het hun dochters en kleindochters. Zoek ritmische trommelmuziek uit, zoals sjamanistische, Indiase of Afrikaanse muziek. Leg je handen op je buik en luister naar je lichaam. Laat je heupen van binnenuit in beweging komen – je lichaam weet precies wat het nodig heeft.
Omdat veel van onze emoties in de buik worden vastgezet, is het gezond om je buik los te trillen via geluid. Open je mond en luister naar de klanken die naar buiten rollen. Probeer te ontspannen en vel geen oordeel over wat er komt, elk geluid is goed.
Veel effectiever dan een uitbuiksessie op de bank. Lees meer
Met dit ‘weekplan’ besteed je elke dag aandacht aan een ander chakra. Lees meer
Kies bewust de momenten waarop je eet en beweegt. Lees meer
Of je nu sandalen of sneakers draagt, met deze tips zijn je voeten blij. Lees meer
Zo weersta je de verleiding. Lees meer
Raak elkaar vaker aan, is de boodschap van haptotherapeut Marco van Gorp. Lees meer