Maagd? Je voelt je in 2020 vol vertrouwen en positief, maar…

Maagd? Je voelt je in 2020 vol vertrouwen en positief, maar… Maagd? Je voelt je in 2020 vol vertrouwen en positief, maar… Maagd? Je voelt je in 2020 vol vertrouwen en positief, maar…

Dit wordt een jaar waarin je tot rust komt en geniet van alles dat veilig en vertrouwd voelt, Maagd. Saai? Zeker niet. Leerzaam vooral! 

Je voelt je in 2020 vol vertrouwen en positief, maar…

Als het jaar begint, staat jouw gidsplaneet Mercurius in Steenbok in een gunstige verbinding met Jupiter en op de Zuidelijke Maansknoop. Dat is een tricky positie. Je voelt je in 2020 uitstekend, vol vertrouwen en positief. Dat is in elk geval heel fijn. Maar je hebt de neiging om in oude patronen te blijven steken, teveel te leunen op wat veilig en vertrouwd is. In een oude omgeving te blijven bijvoorbeeld, terwijl je voelt dat het tijd is om te verkassen. 

Je houdt vast aan wat veilig voelt

En daarom kun je op een spiritueel level merken dat je niet veel verder komt, hoe leuk en plezierig je leven momenteel ook is. Zo af en toe kun je dan – dankzij de invloed van Uranus – proberen om een verandering te forceren, maar het blijft bij schijnbewegingen. Even gek doen, om snel weer terug te keren naar je veilige uitgangspositie.

Pauze voordat je plankgas geeft

Probeer 2020 vooral te zien als een pauzejaar, waarin je even tot rust mag komen, maar werk ondertussen aan een plan voor de nabije toekomst. Dat is beslist nodig, wil je vroeg of laat niet het gevoel krijgen dat je ‘vastloopt’. Vooral op het gebied van werk en carrière heb je nog veel potentie die je nog niet aan de wereld hebt laten zien.

Meer lezen over je sterrenbeeld, Maagd?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
2020 staat in het teken van passie en erotiek, Weegschaal
2020 staat in het teken van passie en erotiek, Weegschaal