Dit gaat de nieuwe maan in Maagd brengen

Dit gaat de nieuwe maan in Maagd brengen Dit gaat de nieuwe maan in Maagd brengen Dit gaat de nieuwe maan in Maagd brengen

Op donderdag 17 september om 13:00 arriveert de nieuwe maan in Maagd. Deze nieuwe maan is de eerste in een reeks van drie nieuwe supermanen. Bij een nieuwe supermaan draait de maan veel dichter bij de aarde, waardoor de maanenergie wordt vergroot. Wat gaat dit betekenen?

Nieuwe maan

Nieuwe maan staat voor het begin van een nieuwe cyclus. Dit is de tijd om je intenties te resetten en je voor te stellen wat jij de komende maand wilt manifesteren. Zie deze nieuwe supermaan als een extra boost, waardoor je belangrijke veranderingen teweeg kunt brengen en een nieuw begin kunt maken.

Het teken Maagd

Maagd is een aardeteken en wordt geregeerd door de planeet Mercurius. Het teken is detailgericht en regeert alles wat te maken heeft met gezondheid, welzijn, gewoonten, routines en organiseren. Dit maakt het de perfecte tijd om zowel innerlijke als uiterlijke rommel op te ruimen. Nieuwe maan in Maagd is ook het perfecte moment om de balans op te maken in wat wel werkt in je leven en wat niet. Saturnus, de planeet van discipline en structuur, staat tijdens deze nieuwe maan op een gunstige plek en zal je helpen bij het plannen en creëren van structuur, vooral rond toekomstige doelen.

Overtollige energie vanuit Mercurius kan ervoor zorgen dat je je angstig voelt in deze periode. Zorg ervoor dat je geaard en in je lichaam blijft. Doe dit door bijvoorbeeld in de ochtend te sporten en/of te mediteren. Je geest is verbonden met je lichaam; het is daarom belangrijk om beide te voeden om in balans te blijven.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor


Omarm de genezende kracht van de natuur

Maagd is het teken van de genezer. De energie van dit teken nodigt je uit om de genezende kracht van de natuur in je leven te verwelkomen. Eet veel plantaardig voedsel, gebruik geneeskrachtige kruiden en breng tijd door in de bossen of bij de zee, om je energieveld te herstellen en op te laden.

Het sterrenbeeld Maagd heerst ook over het spijsverteringssysteem, dus probeer je buik te voeden met massages, yoga en gezonde huisgemaakte gerechten. Als je buik helder en gezond is, voel je je energiek en voelt je geest ook helder aan. Geef je darmen bijvoorbeeld een boost met venkel, karwij, mint of seizoensfruit.

Meer Happinez?

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Tweelingen? Loop niet te hard van stapel in september
Tweelingen? Loop niet te hard van stapel in september