Nieuwe maan in Stier: het is tijd voor plezier

Nieuwe maan in Stier: het is tijd voor plezier Nieuwe maan in Stier: het is tijd voor plezier Nieuwe maan in Stier: het is tijd voor plezier

In de nacht van 4 op 5 mei staat de nieuwe maan in het teken Stier, het teken van het aardse en fysieke. Het is in Stier dat de maan je vraagt om intens van de wereld te genieten, van alles wat de aarde te bieden heeft.

Het is tijd om te onderzoeken waar je meer plezier en vitaliteit in je leven kunt brengen. En dat betekent niet volgens een strak schema iedere ochtend naar de sportschool gaan, het betekent juist het loslaten van de routine.

De routine loslaten

Waar is jouw leven in een sleur terechtgekomen? Een sleur die je geen voldoening geeft, die jouw plezier en spontaniteit in de weg zit en die je niet gelukkig maakt? En, wat kun je doen om die sleur te doorbreken? Is het tijd om je sportroutine om te gooien? Om een keer te gaan dansen in plaats van bootcampen? Is het tijd om te stoppen met die chips voor de televisie? En voegen die kaasjes nog wel echt wat toe aan je levensgeluk? Of eet je ze enkel omdat het een gewoonte is geworden?

Juist door in te zoomen op de routine. Om ingesleten patronen los te laten, ontstaat er ruimte voor spontaniteit en het moment. Er ontstaat dan ruimte om te genieten wat er nu is en om keuzes te maken die nu, op dit moment, goed voelen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Nieuwe gewoonten

Ja, die routine mag onder de loep en flink herzien worden. En deze maan helpt je om nieuwe gewoonten te creëren, gewoonten die wél bijdragen aan je levensgeluk. Gezond eten, avondwandelingen maken, iedere ochtend of avond een uurtje reserveren voor creativiteit… deze maan moedigt je aan.

Je gaat een nieuwe balans ontdekken tussen werken en spelen, tussen loslaten en met de stroming meegaan en gewoonten ontwikkelen die bijdragen aan je levensgeluk. Want ook gewoonten kunnen je voldoening geven. Ga je iedere dag naar een baan die je geen voldoening geeft én die niet het salaris oplevert dat je nodig hebt om het leven met meer rust tegemoet te treden? Dan is zelfs dat misschien een routine die op de schop mag.

Onderzoek eens of je voor jezelf meer geluk in je werk kunt creëren, of er mogelijkheden zijn om om opslag te vragen of dat het simpelweg tijd is voor een nieuwe uitdaging?

Focus op de kleine dingen

Maar focus je aandacht niet te veel op de dingen die je niet in je leven wilt of hebt, focus juist op de dingen die je wél wilt creëren of die er al zijn. Door te focussen op het levensgeluk dat je nu al hebt, ervaar je als automatisch meer plezier en genot en wordt het makkelijker om meer van dit geluk te creëren en te ervaren.

Meer lezen?

Volgend artikel
Boogschutter, in mei ga jij weer in jezelf geloven
Boogschutter, in mei ga jij weer in jezelf geloven