Nieuwe maan én eclips: dit ga je merken

Nieuwe maan én eclips: dit ga je merken Nieuwe maan én eclips: dit ga je merken Nieuwe maan én eclips: dit ga je merken

Op 30 april is het nieuwe maan in Stier. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 30 april staat de nieuwe maan in het aardeteken Stier én hebben we te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering. Dit is wat het voor jou betekent.

Nieuwe maan in Stier – 30 april

Om te begrijpen wat voor energie de nieuwe maan op 30 april uitdraagt, duiken we in datgene wat de Stier typeert. De Stier is uiterst praktisch ingesteld en houdt niet van moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Soms lijkt het alsof de Stier wat moeilijk op gang komt, maar als het eenmaal zover is, gaat hij door tot het bittere einde. En het werk wat hij levert, doet hij bijzonder goed.

Stier wordt gedreven door een sterke behoefte aan veiligheid en stabiliteit. De Stier werkt hard om te zorgen dat hij zich niet druk hoeft te maken om zijn thuissituatie. Als het aan de Stier ligt, is zijn thuis uiterst comfortabel. De hardwerkende Stier is als geen ander dol op comfort, luxe en de mooie dingen des levens. Het zijn echte fijnproevers en -ruikers die de kunst van de zelfzorg goed onder de knie hebben.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor


Eclips seizoen

Gedurende de nieuwe maan in Stier krijgen we te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering. Hiermee wordt het eclips seizoen ingeluid. Het eclips seizoen draait om plotselinge veranderingen. Deze kunnen zich voordoen in de vorm van kansen, maar af en toe lijken ze meer op obstakels. Deze veranderingen kunnen je leven even flink op zijn kop zetten, maar zorgen er uiteindelijk wel voor dat je de juiste richting op wordt gestuurd. Let wel: de energie is gedurende het eclips seizoen vrij chaotisch. Hoewel het helemaal aan jou is, kun je manifesteren of het doen van (maan)rituelen beter even uitstellen.

Vruchtbare keuzes

Verder ligt de focus tijdens nieuwe maan in Stier op 30 april op lange termijn-doelen. Laat alledaagse drukte even voor wat het is en sta stil bij wat je nodig hebt om jouw leven nóg comfortabeler te maken. Bouw daarnaast voldoende rust in. Het Stier-seizoen (en dus ook deze nieuwe maan) draait niet om doorgaan tot je niet meer kan, maar juist om het maken van vruchtbare keuzes die je meer rust, stabiliteit en comfort opleveren. Focus op lange termijn-doelen, goed voor jezelf zorgen en vergeet vooral niet te genieten van de dingen waar jij blij van wordt.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert