Toon in oktober meer empathie, lieve Ram

Toon in oktober meer empathie, lieve Ram Toon in oktober meer empathie, lieve Ram Toon in oktober meer empathie, lieve Ram

De maand oktober is gearriveerd en daarmee is de herfst officieel begonnen. Ondanks dat het buiten weer nat en druilerig wordt kunnen we, op de plek die voor jou als thuis voelt, de warmte opzoeken. Ga dat ook vooral doen, Ram! Kruip tegen  je partner aan en blijf luisteren en praten met elkaar in oktober. En ook niet onbelangrijk: reflecteer en kijk naar wat jij beter kunt doen. 

Hoe zou jij reageren?

Je wilt met heel je hart de liefde vieren, maar wat te doen als je partner zich continu aangevallen voelt door wat je zegt of doet? Dat is de situatie die zich kan voordoen in oktober. De oplossing zit niet in boos worden of er nog harder tegenin gaan. Je zult terug moeten gaan naar jezelf. Wat zeg je eigenlijk precies, wat is het dat de ander zo raakt? Het zal echt niet zo zijn dat je partner zich als een prins(es) op de erwt gedraagt en jij alleen maar onschuldig bent. Probeer je eens voor te stellen wat het met jou zou doen als iemand tegen jou zou zeggen wat jij tegen de ander zegt (kun je het nog volgen?). Zou je dan goed reageren? Of zou je opstandig worden, niet meer luisteren, je afzonderen?

Jij bent ook maar een mens lieve Ram

Een voorwaarde voor een goede relatie is empathie. Beide partners proberen zich in te leven in wat de ander ervaart, hoe ingewikkeld dat soms ook is. Oktober biedt jou daartoe alle kans. Even iets verder kijken dan je neus lang is. Even wachten tot de ander is afgekoeld en hem (haar) vragen wat je verkeerd hebt gedaan. Het is even slikken, maar zelfs een Ram is niet perfect.

Meer lezen?

  • Heb jij een passie voor astrologie? Zo herken je ieder sterrenbeeld in jouw omgeving.
  • Hoe ben jij in de liefde? Dit zegt je Chinese maandier
  • Hier vind je alle horoscopen van de maand september 2019
Volgend artikel
Oktober-liefdeshoroscoop
Oktober-liefdeshoroscoop