Horoscoop Ram: in september vraagt je lichaam om aandacht

Horoscoop Ram: in september vraagt je lichaam om aandacht Horoscoop Ram: in september vraagt je lichaam om aandacht Horoscoop Ram: in september vraagt je lichaam om aandacht

De sterren vragen je om goed voor je lijf te zorgen, Ram. Hoe is het gesteld met je gezondheid? Voel je je fit, of valt er nog veel te winnen? De maand september is een perfect moment om je gewoontes onder een vergrootglas te leggen, en eventueel het roer om te gooien.

Stress of slechte gewoontes?

Het lichaamsdeel dat bij Ram de hoofdrol vervult is het hoofd, maar ook de bloeddruk is echt een Ram-gegeven. Dus zorg voor een rustig moment om je bloeddruk te (laten) meten. Is die in orde, dan is dat een van de meest belangrijkste aanwijzingen dat het goed gaat met je gezondheid. Hoofdpijn kan een bijwerking zijn van een koffieverslaving of van pijnstillers, maar kan bij Ram ook een teken zijn van teveel stress. Misschien kun je eens onderzoeken hoe je het stress-level in je leven kunt reduceren, zonder dat je verveeld raakt.

Ontdek je triggers

Dat is wel een Ram-dingetje: het mag niet saai worden. Je zou eens wat minder stimulerende middelen kunnen nemen zoals koffie en thee (ja ook groene thee stimuleert). Misschien ontdek je, als de detox eenmaal compleet is, dat je van jezelf voldoende energie hebt en dat je die veel gelijkmatiger kunt spreiden over de dag, als je jezelf niet voortdurend prikkelt met energie uit een kopje. Mocht je hoofdpijn voortkomen uit migraine, dan is het goed om te onderzoeken of je op bepaalde triggers reageert, bijvoorbeeld rode wijn, chocolade of kaas. Dat is helemaal niet ingewikkeld: gewoon een tijdje weglaten en kijken wat er gebeurt. En uiteraard: mediteren helpt om je hoofd op te ruimen.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Wat is voor jou belangrijk in de liefde? Venus weet het
  • Hoe ben jij in de liefde? Dit zegt je Chinese maandier
Volgend artikel
Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon
Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon