Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon

Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon Horoscoop Stier: in september maak je ruimte voor je nieuwe, gezonde eetpatroon

September is niet alleen het begin van een nieuw jaar op werk en schoolgebied, het is ook een goede maand om extra zorg te besteden aan je lijf Stier. 

Kies de juiste brandstof

Stier is verbonden met het halsgebied en dan specifiek de schildklier. Ook de alvleesklier is echt een Stier-orgaan. Zowel de schildklier als de alvleesklier verzorgen verschillende stappen in de energiehuishouding en het metabolisme. Dus dat wat je eet en hoe dat in je lichaam wordt gebruikt als bouwstof of brandstof. Willen beide klieren optimaal functioneren, dan is het belangrijk dat je ze daarvoor de kans geeft. Dat wil zeggen de juiste voedingsstoffen aanbieden.

Een goed begin is het halve werk

Voor de schildklier gaat het vooral om jodium. Let daar goed op als je vegan bent: vis en dierlijke producten zijn een belangrijke bron van jodium. Daarom kan wat zeewier of zeezout je schildklier van jodium voorzien zodat hij voldoende schildklierhormoon kan maken. Als je geen brood eet omdat je problemen hebt met gluten is het ook belangrijk om jodium in de gaten te houden: het brood van de bakker bevat altijd wat gejodeerd zout. Mis je brood, dan mis je ook dat beetje jodium. Dus ook dan is zeewier (kelp bijv) een goed idee. De alvleesklier functioneert het beste als je hem niet overvoert met vet en suiker. Dus eet zo clean mogelijk. Maak daar in september een start mee, en houd je daar later ook aan!

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Wat is voor jou belangrijk in de liefde? Venus weet het
  • Hoe ben jij in de liefde? Dit zegt je Chinese maandier
Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht
Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht