Terug naar overzicht

Ram, Stier en Tweelingen: dit is je horoscoop voor oktober

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Ram, Stier en Tweelingen: dit is je horoscoop voor oktober

Vind je het spannend dat Mars in oktober retrogade loopt, dat wil zeggen tegen de cirkel in, maak je dan vooral geen zorgen, Ram, Stier en Tweelingen. Oktober is namelijk de perfecte maand om het leven én de liefde te vieren. Dat is omdat het teken Weegschaal (van liefde en relaties) in oktober centraal staat. Dit heeft oktober in petto voor jouw sterrenbeeld.

Ram

Met jouw eigen planeet Mars retrograde in je eigen teken Ram, zou je misschien denken dat dingen niet gaan zoals jij verwacht, dat je niet zo lekker in je vel zit, minder energie hebt of dat er gewoon dingen misgaan. Guess what, vergeet alles wat jij je hele leven hebt gehoord over retrograde planeten. Die achterwaartse beweging die wij vanaf de aarde zien vindt niet echt plaats. Het is een kwestie van perspectief. Mars dendert gewoon lekker door in het teken Ram, waar hij zich op zijn allerbest voelt. En dus merk jij in oktober dat je energiek bent en er hard tegenaan wilt. Dat kan in relaties wel voor wat strubbelingen zorgen, want jouw ruimte voor compromissen is minimaal. Je wilt dat alles op jouw manier gaat. De ander kan zich daardoor in het nauw gedreven voelen. Geef je partner een beetje ruimte, blijf luisteren naar de ander, kom je geliefde een stukje tegemoet. Dat is nu nog belangrijker dan normaal. Saturnus is namelijk van plan om wat plaagstootjes uit te delen; wat lessen in geduld, planning en samenwerken. Als je niet voldoende luistert naar de ander, sta je er straks in je eentje voor en dat wil je niet.

Stier

Jouw liefdevolle gids Venus verblijft in oktober in het bevriende aardeteken Maagd. Daar voelt Venus zich prima en jij bent dus ook in je element. Maar Venus in Maagd is wel wat kritisch en kan zich verliezen in de details. Dus als jij van deze mooie energie mét je partner wilt genieten, is het belangrijk om in te houden op je neiging om in te zoomen op details. Een opmerking over zijn of haar schoenen of haar kan wat beloofde een fijn samenzijn te worden, wreed verstoren. Wees je bewust van deze neiging bij jezelf en probeer in een meditatie uit te zoomen naar een level waarop je meer overzicht hebt, een level waarop de details minder belangrijk voor je zijn. Dat kan je enorm helpen.

De mooie kant van Venus in Maagd is dat je graag iets voor de ander wilt betekenen. Leg daar de nadruk op. Zorg wel dat jouw hulp welkom is, dat de ander openstaat om die hulp te ontvangen, anders kan het lijken op ‘bemoeien’. Dat doe je simpelweg door te vragen wat jouw geliefde van jou nodig heeft. Misschien is dat iets anders dan jij had bedacht, maar het is vast iets waar jullie relatie mooier van wordt.

Tweelingen

Als Tweelingen merk jij extra veel van de bewegingen van de snelle planeet Mercurius, omdat dit jouw persoonlijke begeleider is. Dus misschien raakt het jou meer als je leest dat Mercurius retrograde staat. Het is tijd dat we dat stukje van de astrologie gaan vergeten: die retrograde beweging van Mercurius is niet echt, dat is een soort schijnbeweging. Niets om je zorgen over te maken. Het zorgt er wel voor dat Mercurius in oktober vrijwel de gehele maand heen en weer schuift door het diepzinnige teken Schorpioen. Dat trekt jouw gedachten de diepte in. Je voelt een sterke behoefte om dingen te doorgronden, zoals: je geliefde. Je wilt nu antwoord op de vragen waarmee je rondloopt en waarop je partner maar geen antwoord lijkt te geven. En als dat antwoord niet bevredigend is, zou je in de verleiding kunnen komen om diens telefoon of agenda door te spitten. In feite forceer je daarmee intimiteit die de ander helemaal niet wil. Daarvan zeggen de sterren: doe het niet. Probeer de ander uit te leggen waarom jij behoefte hebt aan meer duidelijkheid of intimiteit. Kan je partner dat niet geven, dan is het misschien tijd om los te laten. Of je behoefte aan informatie, óf je partner.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen