Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Steenbok

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Steenbok Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Steenbok Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Steenbok

Steenbok is het meest nuchtere sterrenbeeld van allemaal. Steenbok werkt hard en heeft altijd een duidelijk doel voor ogen. Toch is dat lang niet alles wat er over dit teken te leren valt. Welke eigenschappen horen er verder bij dit sterrenbeeld? Waar blinkt de Steenbok in uit en met welke valkuilen moet hij rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Steenbok hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Steenbok sterrenbeeld eigenschappen

Saturnus is de heersende planeet van het teken Steenbok, wat de serieuze ondertoon van dit teken verklaart. Saturnus is namelijk de planeet van grenzen, regels, limieten, organisatie en verantwoordelijkheid. Het is de strenge ouder die je stimuleert om je doelen te behalen. En niet met een mager zesje, maar slagen met een dikke tien. Saturnus wil dat je opgroeit en blijft groeien en zal je daarom uitdaging na uitdaging voorschotelen. Daarom is Steenbok, het teken dat zo nauw verbonden is met Saturnus, de go getter van de dierenriem. De Steenbok is gedreven en berekenend, altijd onderweg naar het volgende doel om te behalen. Dit teken werkt hard, soms zelfs te hard. Hoewel hij het niet direct toegeeft, wil de Steenbok maar al te graag dat anderen zien hoe hard hij werkt. Stilzitten is niet echt voor hem weggelegd, want hij voelt zich op z’n best als hij bergen werk verzet. 

Heersende planeet: Saturnus
Standaard huis: tien
Element: aarde

Bergen werk verzetten doet de Steenbok het liefst volgens de regels. Dit teken gaat liever niet zijn eigen weg als duidelijk is hoe je het beste een bepaald doel kunt bereiken. Waarom zou je een succesformule aanpassen als je weet dat de formule werkt? Dat is typisch iets voor de Steenbok. Dit teken is dan ook erg traditiegetrouw en doet dingen zoals ze ‘horen’. Bekendstaan als rebels of tegendraads is een nachtmerrie voor ze, omdat ze veel geven om hun goede reputatie en status.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

De grootste valkuil voor de Steenbok

Steenbok heeft altijd het gevoel ergens naartoe te moeten werken. Dat maakt ze ambitieus, serieus en hardwerkend, maar zorgt er ook voor dat ze moeite hebben met ontspanning. Tijd voor zichzelf nemen kan nutteloos voelen, alsof ze hun tijd verdoen. Tijd die ze ook aan hun (carrière)doelen kunnen besteden. Hierdoor raakt Steenbok zo gemakkelijk verstrikt in een web van eindeloos moeten werken en altijd maar nuttig bezig moeten zijn. Mensen die wel tijd voor zichzelf maken om echt te ontspannen, veroordelen ze stiekem.

Maar ondertussen komt dat enkel voort uit een onbewuste wens om ook zo heerlijk ultiem te kunnen ontspannen. Even niets moeten, helemaal nergens aan denken en gewoon zijn. Misschien helpt het de Steenbok om te beseffen dat ook ontspanning noodzakelijk is om naar doelen toe te werken. Momenten van rust zijn onderdeel van de weg ernaartoe, dus plan deze gerust in in je agenda. En als het daar eenmaal in staat, dan moet het ook echt gebeuren.

Steenbok sterrenbeeld datum

De periode waarin een Steenbok wordt geboren, is ongeveer tussen 23 december en 20 januari. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Steenbok, dit moet je weten over jouw mindset

Goede eigenschappen Steenbok

Slim
Ambitieus
Gedisciplineerd
Goede leider
Harde werker
Betrouwbaar

Slechte eigenschappen Steenbok

Te serieus
Vindt status heel belangrijk
Materialistisch
Traditioneel ingesteld
Te rationeel
Kan slecht omgaan met het gevoel te hebben gefaald

Lees ook: Welk Steenbok-type ben jij? Kom erachter

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Steenbok

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Steenbok.

Illustratie: Bananas

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt