Volle maan in Ram: een bijzondere maanenergie

Volle maan in Ram: een bijzondere maanenergie Volle maan in Ram: een bijzondere maanenergie Volle maan in Ram: een bijzondere maanenergie

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Op donderdag 1 oktober schuift deze turbulente maan ’s ochtends vroeg naar het vuurteken Ram. Dit kun je merken aan haar bijzondere maanenergie.

Volle maan, een actieve fase

Twee dagen vóór en twee dagen na volle maan zitten we in een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald en waarin we barsten van de energie.⁣⁣ De nadelen van die toegenomen energie zijn vaak een slechte nachtrust, intense dromen en/of een onrustig gevoel. Ook kun je emotioneler of gevoeliger zijn, maar het brengt ook voordelen met zich mee.

Extra energie

De volle maan in Ram is een tijd waarin je extra energie hebt en wordt gedreven om je gevoelens om te zetten in actie. Je kunt inzichten verkrijgen over het einde óf het begin van een bepaalde gebeurtenis, omdat Ram het begin van een nieuwe maanstand is en volle maan het einde ervan. Ook kun je je waarschijnlijk beter concentreren op wat je voor jezelf wilt manifesteren, stel je concretere doelen en ga je ze ook nog eens ongestoord achterna.


Helende werking

Cheiron, de dwergplaneet die ons onze diepste wonden laat zien, staat samen met deze maan. Oude wonden die betrekking hebben op onderdrukking, boosheid of gedomineerd worden, kunnen hierdoor naar de oppervlakte komen. Je kunt daarom veel inzichten verkrijgen rond deze periode van de volle maan, waardoor oude wonden geheeld kunnen worden.

Volle maan-ritueel

Nu zowel je positieve als negatieve gevoelens en emoties tijdens de volle maanfase versterkt kunnen worden, is het fijn om kort stil te staan bij wat je voelt. Dat kun je doen met dit volle maan-ritueel voor dankbaarheid:

1: Neem even de tijd om aan ten minste drie mensen, plaatsen, situaties of dingen te denken waarvoor je dankbaar bent. Voel de dankbaarheid in je lichaam.

2: Maak een lijst op van personen of dingen waarvoor je dankbaar bent.

3: Verbrand je dankbaarheidslijst nadat je deze hebt geschreven. In deze tijd van de maand wil je loslaten.

4:Als het goed voelt, spreek je de volgende mantra uit: ‘Ik weet dat ik gezegend ben en ik leef mijn leven in die wetenschap.’

Meer Happinez?

Volgend artikel
Horoscoop: oktober staat in het teken van liefde en relaties
Horoscoop: oktober staat in het teken van liefde en relaties