Dit moet je weten over de supermaan van 13 juli

Dit moet je weten over de supermaan van 13 juli Dit moet je weten over de supermaan van 13 juli Dit moet je weten over de supermaan van 13 juli

Op 13 juli 2022 om 20:37 uur is het weer volle maan, en net als vorige maan(d) krijgen we te maken met een supermaan. Dit keer in het serieuze teken Steenbok. Recht daartegenover staat de zon in het teken Kreeft. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle (super)maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan juli 2022

De volle maan van 13 juli 2022 is een supermaan. We spreken van een supermaan wanneer de maan een stukje dichterbij de aarde komt. Hierdoor lijkt de maan groter en feller dan normaal, maar dat niet alleen. Ook de eigenschappen van de volle maan worden tijdens zo’n supermaan versterkt. We beleven alles nóg intenser dan tijdens een ‘normale’ volle maan. Zo kun je de effecten van een volle maan vaak twee dagen ervoor en erna voelen. Bij een supermaan is de invloed ervan tot een week ervoor en een week erna voelbaar.

Lees ook: wat zijn de maanstanden in 2022? Ontdek het hier

Moeilijk ontspannen

De supermaan staat op 13 juli in het teken Steenbok. Dat geeft deze supermaan een serieus tintje. Je kunt sterk de behoefte voelen om je nuttig te maken. Je krijgt jezelf maar moeilijk rustig en ontspannen, want je wil gáán. Het voelt alsof je geen tijd en ruimte hebt (of mag maken) voor ontspanning. De focus ligt op je carrière en je status, of je het nu wil of niet. Als je je normaal het liefst even terugtrekt tijdens volle maan, zou dat nu zomaar eens anders kunnen zijn. Je hebt moeite met ontspannen, omdat je je – wat je ook doet – nuttig wilt maken. En dat terwijl je eigenlijk niets liever wil dan ontspanning en rust tijdens zo’n intense supermaan.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Die behoefte wordt nu ook nog eens extra versterkt door de invloed van Kreeft, het teken waar de zon momenteel in staat. Kreeft is de huismus van de dierenriem. Dit teken begeeft zich het liefst op plekken die voelen als thuis. Ook omringt dit teken zich het liefst met mensen bij wie ze zichzelf kunnen zijn, in alle kwetsbaarheid.

Lees ook: zo gebruik je de kracht van de volle maan

Bevestiging

Dat botst met de serieuze, daadkrachtige energie van Steenbok. Je kunt de behoefte voelen om naar goedkeuring te zoeken bij anderen, onder het mom van: als je maar hard genoeg werkt, laat zien dat jij meer aankan dan anderen, dan mag jij er ook zijn. Probeer die behoefte zoveel mogelijk naast je neer te leggen. Het gaat je niet de bevestiging geven waar je naar op zoek bent. Deze dien je niet bij de buitenwereld te zoeken, maar binnenin jou, bij jezelf. Trek je daarom gerust terug als je daar behoefte aan hebt. Omring je met mensen die je liefhebt of breng wat tijd alleen door. En als je dierbaren langskomen, maak dan gebruik van de verzorgende kwaliteiten van de Kreeft. Zo vang je twee vliegen in één klap: je bent helemaal afgestemd op de Kreeft-energie door je dierbaren in de watten te leggen én je voelt je uiterst nuttig (en dat vindt Steenbok weer heel fijn).

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Dit is je maandhoroscoop voor juli
Dit is je maandhoroscoop voor juli