Terug naar overzicht

Dit ga je merken van volle supermaan in Maagd

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Dit ga je merken van volle supermaan in Maagd

Op maandag 9 maart om 18:48 staat de maan weer in volle glorie aan de hemel. Deze volle maan in Maagd is de eerste supermaan van 2020. De benaming ‘supermaan’ betekent dat de volle maan plaatsvindt op het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat. Hierdoor is de volle maan groter en lager aan de horizon zichtbaar.

Supersterk

De energie van een supermaan is intenser dan van een ‘gewone’ volle maan. Heb je normaal gesproken al last van slapeloosheid, overmatig piekeren of andere gevoelens van onrust tijdens volle maan, dan voel je dit nu nog sterker dan anders. Tijdens deze volle maan zijn de typische kenmerken van het sterrenbeeld Maagd extra krachtig. Dit merk je ook als je zelf een ander sterrenbeeld hebt.

Precies en bezorgd

Typische eigenschappen van het aardeteken Maagd zijn perfectionisme, nauwkeurigheid, ambitie, bescheidenheid en een liefde voor orde. Tijdens deze volle supermaan kun je de invloed van Maagd herkennen aan een overdreven precieze en bezorgde energie.

Alles op orde

Deze energie kun je positief inzetten door orde op zaken te stellen: de kans is groot dat je de behoefte voelt om je leven beter te organiseren. Ruim je huis op, breng je administratie op orde, zorg voor meer structuur in je werk, streep eindelijk die taken van je to-do-lijst waar je steeds maar niet aan toekomt en maak ook je hoofd lekker leeg. Pas wel op dat je niet té kritisch bent. Het hoeft niet echt allemaal perfect en ook zeker niet in een dag.

Angst en zorgen

Collectief gezien kan de bezorgde energie de angst voor de mogelijke gevolgen van het Corona virus vergroten. Hoewel het logisch is dat we ons zorgen maken, is het belangrijk dat we ons niet mee laten slepen in schrikbeelden en niet bijdragen aan onnodige paniek, maar in contact blijven met de realiteit.

Loslaten is dan ook key in deze periode. Laat achter je wat je niet meer dient en accepteer dat sommige dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn. Probeer geen zaken te veranderen waar je geen controle over hebt. Richt je aandacht niet alleen op jezelf en je directe omgeving, maar heb ook oog voor de wereld om je heen. Het astrologische advies is: vergeet niet hoe belangrijk het is om anderen te helpen. Dit sluit weer naadloos aan bij de typische Maagd, die zich graag nuttig maakt.

Wormmaan

Fun fact: de eerste volle maan van maart wordt ook wel de ‘wormmaan’ genoemd. Deze benaming verwijst naar de regenwormen die in deze tijd van het jaar weer gaan opleven.

Leven met de maan

Wil je ontdekken wat de kracht voor de maan voor jou kan betekenen? Tijdens de Insta-training ‘Leef met de maan’ leer je hoe je de verschillende fases van de maan voor je kunt laten werken. Meld je hier aan voor de volgende editie, die begint op 19 mei 2020.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen