De vrouwelijke kant van de nieuwe maan in Ram

De vrouwelijke kant van de nieuwe maan in Ram De vrouwelijke kant van de nieuwe maan in Ram De vrouwelijke kant van de nieuwe maan in Ram

Op 5 april staat de nieuwe maan rond 11 uur ’s ochtends in het teken Ram, het eerste teken van de zodiac dat staat voor actie en onafhankelijkheid.

Deze nieuwe maan is de tijd om je af te vragen of je klaar bent voor iets nieuws. Misschien voel je al een tijdje dat je het verleden achter je wilt laten, zodat er ruimte ontstaat voor je verlangens om zich te manifesteren. Je hebt genoeg van ‘ja, maar’ en ‘wat als’-gedachten en bent klaar om dwars door je belemmerende gedachten heen te breken.

De nieuwe maan in Ram geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen, te groeien en opnieuw uit te vinden. Dit is de tijd om doelen te stellen, zaadjes te planten voor de toekomst en je wensen uit te spreken. Om tot in detail uit te werken hoe je zou willen dat je leven er uitziet en de toekomst voor jezelf uit te stippelen.

Ego vs. zielsverlangen

Als vuurteken staat Ram voor leiderschap, actie en het achterna gaan van je dromen en verlangens. Vastbesloten, zonder twijfel, vol vertrouwen in jezelf en de steun van het universum.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Maar pas op dat je dromen niet enkel voortkomen vanuit je ego. Misschien droom je van een succesvol bedrijf, het winnen van de loterij, een groot huis of het ontmoeten van je soulmate. Misschien droom je van een knappere, slankere, ‘betere’ versie van jezelf. Maar wat gaan deze wensen je brengen? En waarom wil je dit zo graag? Wat is je diepere verlangen? Is het enkel je ego die dit wenst? Of komt het voort uit een diep zielsverlangen dat je al koesterde voordat je op aarde kwam?

Koers houden

Je ziel heeft een complete route voor je uitgestippeld, een pad dat jouw een gevoel van pure vervulling geeft en je helpt het meeste uit je leven te halen. Het is het pad van je hogere zelf. En als je je op dit pad bevindt, heb je geen vision board meer nodig. Wensen worden overbodig en het enige doel dat overblijft is koers houden.

Alles wat voor je is weggelegd, wat jouw ultiem geluk zal laten ervaren, ligt op je pad. Je hoeft het niet te forceren, je hoeft er niet achteraan te rennen en je hoeft je weg niet naar boven te boksen. Alles wat jou écht geluk brengt, waar je intens gelukkig van wordt, ligt al op je te wachten en is zich, op dit moment, al aan het ontvouwen. Blijf op je pad en vertrouwen op de begeleiding van het universum.

Vrouwelijke kracht

Deze nieuwe maan nodigt je uit het ego te overstijgen, al is het maar voor een paar seconden, en je over te geven aan de kosmos. Je wordt geleid op je zielspad en door je over te geven kan alles wat je nodig hebt, jou kant in komen.

Doe je krijgerspak uit, laat je zwaard uit je handen vallen, en laat de vrouwelijke kant van Ram rennen als de wilde, intuïtieve vrouw.

De mannelijke kant van Ram moedigt je aan om te wensen, doelen te zetten en targets te behalen. Maar de vrouwelijke kant van dit vurige teken vraagt je op je pad te blijven, in de flow te komen en te vertrouwen dat alles precies zo loopt als het lopen moet.

De Ram godin herinnert je eraan dat je geen vision board hoeft te maken, geen doelen of dromen hoeft op te schrijven. Je hoeft enkel je hart te volgen en te vertrouwen op je intuïtie en het hogere. Zo voorkom je dat dromen, klussen worden en je opbrandt door iets na te streven wat je op de lange termijn niet gelukkig maakt.

Geef je over

Toch zijn verlangens die voortkomen uit je ego soms belangrijk, zodat je je zielspad met meer gemak kunt volgen. Voel je dus niet schuldig voor het wensen van comfort of spullen die je gelukkig maken. Als die spullen bijdragen aan jouw zielsverlangen, is het zelfs je plicht om ook deze wensen te manifesteren. De nieuwe maan in Ram helpt je daarbij.

Kijk onder deze nieuwe maan naar binnen en voel hoe je geleid wordt. Hoe je wordt aangemoedigd je over te geven aan het leven, om je intuïtie te volgen en wensen uit te spreken die uit het diepste van je ziel komen.

Vraag het universum je te begeleiden op dit pad en vertrouw dat je ziel de weg weet.

Meer lezen?

  • Zo gebruik je de maanenergie om je verlangens te vervullen
  • Vannacht is het nieuwe maan (en dit moet je dan vooral wel en niet doen)
  • Dit is wat de maan met je stemming doet

Bron: Forever Conscious

Volgend artikel
Leeuw, in april stel jij je routines bij
Leeuw, in april stel jij je routines bij