Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden

Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Venus en Mercurius versterken in mei de gevoelens van vriendschap.

Praten, bellen en whatsappen met je inner circle is cruciaal. Alles moet besproken worden, je hebt meer dan normaal behoefte aan de mening van anderen, aan reflectie op alles wat er in je leven gaande is. Of dat nu ingrijpende gebeurtenissen zijn of oppervlakkige, je wilt het met je vrienden delen.

Nieuwe ideeën

Door het intensieve contact met vrienden kunnen nieuwe ideeën geboren worden. Misschien inspireer je elkaar om samen een feest of picknick te organiseren (op afstand of online). En het gaat ook vaak over de liefde. Blijf wel bij je eigen gevoel; soms kunnen al die meningen je ook in de war brengen. En denk een beetje aan de privacy van je partner. Niet iedereen vindt het even prettig als zijn of haar liefdesleven tot in detail gedeeld wordt met de vrienden van zijn of haar partner. Maar over het algemeen is dit een prettige tijd, waarin het leuk kan zijn om je partner meer te betrekken bij je vriendschappen, bijvoorbeeld als je hem of haar nog niet zo lang kent. Dan is het nu tijd om diegene te introduceren. Ook kan binnen je relatie het gevoel van vriendschap krachtiger worden. Je ziet elkaar meer als gelijkwaardig en vertrouwd, wat cruciaal is voor elke goede relatie. Gevoelens van competitie, jaloezie of strijd nemen dan juist af. Die heftige gevoelens zorgen meestal voor een korte horizon, waardoor het misschien niet goed lukte om samen verder in de toekomst te kijken. In mei kun je beter zien hoe die toekomst van jullie samen eruit zou kunnen zien.

Verlangen naar stilte

Venus in Kreeft heeft in juni een ander karakter: het verlegt jouw aandacht naar een gevoel van dankbaarheid en diepe liefde voor ‘alles’, het hele leven, inclusief je partner. Je hebt het gevoel sterk verbonden te zijn met de wereld. Gevoelens van eenzaamheid of isolement verdwijnen en in de relatie met je partner zijn woorden overbodig om samen te zijn. Je kunt ernaar verlangen om meer stilte te ervaren, om samen meer tijd thuis door te brengen, in alle rust, zonder ‘al die mensen’ om jullie heen. Dan nog trekt Mercurius in Tweelingen zo af en toe aan de bel. Je vrienden willen misschien weten hoe al je avonturen van mei zijn afgelopen. Daarom is het goed om de telefoon zo af en toe uit te zetten, zodat je er 100 procent bent voor je partner (of voor jezelf).

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Volgend artikel
Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou
Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou