Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou

Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou Is je sterrenbeeld Maagd? Dan gaat de vlag uit voor jou

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Mercurius en Venus in Tweelingen brengen liefde, schoonheid en communicatie in de zone van werk en reputatie. Dan gaat de vlag uit voor jou.

Je wordt gezien als iemand die dingen goed kan verwoorden, die weet hoe contact te leggen, als iemand die een boodschap kan overbrengen. Ook word je door anderen gezien als iemand met smaak en gevoel voor schoonheid die de prettige relaties tussen mensen tot stand weet te brengen.

Kortom, als je ambities hebt waarbij deze vaardigheden belangrijk zijn, dan hoef je er bijna geen moeite voor te doen. Je krijgt als vanzelf de erkenning en waardering die je zo hard verdient, je reputatie snelt je vooruit.

Verbintenis

Ook praten over de liefde zou in mei weleens een flinke tijdsbesteding kunnen zijn. Ben je single? Maak daar praten mét een geliefde van, door niet af te wachten, maar door actief op zoek te gaan naar dates. Het daten gaat je nu goed af omdat je aantrekkelijk bent voor anderen en beter uit kunt drukken wat er in je leeft. Je zult merken dat de ander naar je luistert, openstaat om een verbintenis met je aan te gaan.

Bondgenootschap

Als je graag zou willen samenwerken met een partner, dan is dit het moment om dat onder de aandacht te brengen. Ook als je met een ander persoon dan je partner graag zou samenwerken is de meimaand goed voor een gesprek van hart tot hart, voor het sluiten van een bondgenootschap. Grote kans dat je nu afspraken kunt maken waar je beiden blij en tevreden mee kunt zijn, zonder dat iemand veel water bij de wijn hoeft te doen.

Communicatie

Mercurius blijft in juni in Tweelingen, wat betekent dat je op je best bent als je in je werk iets kunt doen met communicatie. Onderwijs, contacten met de pers, schrijven, iets commercieels. Het is gaat allemaal vanzelf. Je weet wat je moet zeggen en hoe je daarmee je doelen kunt bereiken.

Vriendschap op het eerste gezicht

Als Venus zich in juni naar Kreeft verplaatst, bevindt deze liefdevolle planeet zich in de zone van vriendschap. Daar versterkt ze de onderlinge band tussen vrouwen en de waardering voor kunst. Dan voelt het goed om tijd door te brengen met zusters en vriendinnen. Ook is het fijn om in die periode musea of gallerijen te bezoeken (als dat kan). Je zou kunnen merken dat je op dergelijke plaatsen makkelijk contacten legt en mensen tegenkomt met wie je een soort ‘vriendschap op het eerste gezicht’ kunt ervaren.

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Wist je dat er vier verschillende soorten Stieren zijn? Ontdek welke jij bent
Wist je dat er vier verschillende soorten Stieren zijn? Ontdek welke jij bent