Ram? Venus is jou bijzonder gunstig gezind

Ram? Venus is jou bijzonder gunstig gezind Ram? Venus is jou bijzonder gunstig gezind Ram? Venus is jou bijzonder gunstig gezind

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Venus is jou in mei bijzonder gunstig gezind.

Is er iemand die je zou willen veroveren, het hof maken, uitnodigen voor een date? Doe dat dan als Venus in Tweelingen staat en jou helpt om de woorden te vinden die rechtstreeks landen in het hart van de ander. Het moment is perfect om tot expressie te brengen wat je wilt, om uitdrukking te geven aan je gevoelens. Terwijl je het meestal makkelijker vindt om met daden te laten zien wat je voelt, stromen de woorden nu moeiteloos. Je zult merken dat je daarmee niet alleen iemands liefde kunt veroveren, maar dat je ook een aura van sympathie uitstraalt. Je hebt in mei de gun-factor!

Mercurius retrograde

Mercurius staat zowel in mei als in juni in Tweelingen, wat jou niet alleen helpt om jezelf uit te drukken in zaken van de liefde, maar op elk gebied waar jij woorden nodig hebt. Als je iets wilt verkopen bijvoorbeeld, of een spreekbeurt wilt houden. Het is net magie, de woorden komen vanzelf, alsof denken en spreken tegelijk gaan. Je hoeft je niet eens voor te bereiden. Laat je niet in de war brengen door verhalen dat Mercurius vanaf 29 mei retrograde (achteruit) gaat lopen. Dat is wel waar, maar dat doet niets af aan jouw vermogen tot expressie. Over Mercurius retrograde worden veel verhalen verteld, maar die zijn helemaal niet onderbouwd. Het betekent voor jou alleen maar dat je nóg langer kunt genieten van Mercurius’ steun in het teken Tweelingen.

Fijne thuisplek

Venus schuift op 2 juni door naar het teken Kreeft. Daar vraagt ze jou om je liefdesleven thuis te vieren, samen in de geborgenheid van tuin en slaapkamer. Dat is de plek waar je het gevoel voor de ander kunt laten stromen. Woorden worden minder belangrijk, elkaar aanraken of in stilte samen zijn des te meer. Zorg dat de huiselijke omgeving een goede plek is om samen te zijn. Besteed aandacht aan inrichting; geef je huis een make over met warme kleuren en materialen die uitnodigen om te ontspannen, die zacht aanvoelen. Alles wat jou en je partner een veilig gevoel geeft. Ook samen koken en van het eten genieten is een manier om liefde te delen, als Venus door Kreeft gaat. Breng je deze maand single door? Ook dan is het goed om te zorgen voor een fijne thuisplek waar je jezelf omringt met alles wat je mooi vindt.

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen
Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen