Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden

Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Mei is voor jou niet alleen maar een aangename periode.

Als Mercurius en Venus in Tweelingen staan, triggeren ze jouw belangstelling voor de diepe geheimen van het leven. Dat kan onder andere gaan om je eigen geheimen, de trauma’s en weggestopte herinneringen, dingen waarvoor je je misschien schaamt of die te pijnlijk zijn om uit te spreken.

Een dieper, intiemer plan

Mercurius helpt je om erover te praten, om uit de kast te komen, om jezelf te openen. Voor Schorpioen blijft dat altijd erg spannend. Alsof het een kwestie is van leven of dood. Natuurlijk volgt de opluchting als je je verhaal eenmaal hebt gedeeld en anderen liefdevol hebben gereageerd (dat gaan ze vast en zeker doen). Maar van tevoren heb je daar niet zoveel vertrouwen in, waardoor je door een soort angst heen moet. Probeer toch te vertrouwen op de goede afloop. Venus geeft je daarvoor de garantie. Het delen van ‘het diepste’ zal vooral de relatie met je partner naar een dieper, intiemer plan tillen. En dat is toch precies wat je zo hard nodig hebt?

Geheimen en zielenroerselen

Gaandeweg, in de maand juni, kun je dan de aandacht verleggen naar andermans geheimen en zielenroerselen. Dan ben je een goede gesprekspartner voor iedereen die worstelt met onuitgesproken en pijnlijke herinneringen. Ook omdat je je eigen ervaringen dan kunt doorgeven.

Daarnaast ben je ook meer dan normaal een detective, die zijn of haar neus in andermans zaken wil steken. Wees daar terughoudend in. Het is belangrijk dat je pas in actie komt, als anderen je uitnodigen om ze te helpen bij hun zelfonderzoek. Als je te vroeg of te gretig gaat wroeten in wat niet van jou is, kun je boze reacties krijgen.

Innerlijk souvenir

In juni, als Venus in Kreeft staat, is het tijd om jouw liefde voor reizen te vieren, een vakantieliefde tegen te komen of om samen met je partner de aardbol verkennen. En dan op een of andere manier een nieuw ‘thuis’-gevoel vinden. Dat is de belofte. Misschien kust die vakantieliefde een verlangen wakker om te emigreren naar een dorpje aan een palmenstrand. Misschien ontdek je dat de liefde voor je partner opbloeit op een verre plek. Misschien word je wel verliefd op een andere cultuur, een die raakt aan je gevoel voor schoonheid en normen en waarden. Een cultuur die je inspireert om de lessen ervan mee terug te nemen naar huis. Een soort blijvend, innerlijk souvenir.

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter: er kan een verwaarloosde snaar geraakt worden
Boogschutter: er kan een verwaarloosde snaar geraakt worden