Weegschaal, het is belangrijk om een stevige basis te creëren

Weegschaal, het is belangrijk om een stevige basis te creëren Weegschaal, het is belangrijk om een stevige basis te creëren Weegschaal, het is belangrijk om een stevige basis te creëren

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Mercurius bevindt zich zowel in mei als in juni in de zone van studie, wijsheid en filosofie. Dat is voor Mercurius een snoepwinkel, want de planeet van communicatie is bijzonder leergierig.

Je zou kunnen merken dat je een enorme honger hebt om jezelf te ontwikkelen, om meer te weten, meer te lezen. Je voelt de behoefte om ervaringen en de meningen die je leest en hoort in een breder perspectief te plaatsen.

Nieuwe bagage

Je zou op zoek kunnen gaan naar de grote lijnen, de achterliggende visie, de betekenis van dingen. Daarin kun je je een beetje verliezen, vooral als je steeds weer voors en tegens tegen elkaar blijft afwegen. Dan kunnen er cirkeltjes in je hoofd ontstaan, waar geen einde aan lijkt te komen.

Daarom is het belangrijk zo af en toe ‘uit te breken’, afstand te nemen, een frisse neus te halen. Dat doe je door op reis te gaan. Natuurlijk gaat er dan een boek mee in de koffer, maar door jezelf te verplaatsen, krijg je letterlijk een ander gezichtspunt. Zo’n reis hoeft niet ver te zijn. Een middag fietsen met in je rugzak een inspirerend boek, een fles water en wat proviand is ook een reisje. Laat je telefoon thuis, zodat je je volledig kunt focussen, dan kom je terug met nieuwe bagage voor je levensreis.

Discussie

Venus wandelt in mei nog mee met Mercurius. Daardoor kun je in je relatie een fundamentele discussie willen voeren. Over de vraag: wat geloof ik en wat geloof jij? En hoe kunnen we ons leven samen vorm geven, terwijl er belangrijke verschillen zijn? Dat kan dan gaan over verschillen in cultuur of religie. Vooral als dit toch al een thema is in je relatie, kan het best ingewikkeld worden. Daarom is het belangrijk om te blijven focussen op wat het is dat je gemeenschappelijk hebt, wat je allebei belangrijk vindt. Jezelf ontwikkelen en het goede doen, bijvoorbeeld. Besef dat dat belangrijker is dan de naam van jouw persoonlijke god. Verder past deze stand ook bij reisliefde en een buitenlandse (vakantie)liefde.

Stevige basis

In juni, als Venus in Kreeft staat, blijf je liever thuis, om van daaruit aan je ambities en carrière te werken. Dat kun je op talloze manieren invullen, maar belangrijk is dat je vanuit een veilige, eigen omgeving een basis creëert. Die basis geeft je het zelfvertrouwen om in de buitenwereld te doen waar je goed in bent: je charmes inzetten om mensen met elkaar te verbinden, ze te helpen compromissen te sluiten of vrede en rechtvaardigheid te vinden.

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden
Schorpioen? Er kan een verlangen wakker gekust worden