Vier redenen om Ashtanga yoga te beoefenen

Vier redenen om Ashtanga yoga te beoefenen Vier redenen om Ashtanga yoga te beoefenen Vier redenen om Ashtanga yoga te beoefenen

Je bent beter bestand tegen stress en spanning, je gewrichten worden flexibeler, je spieren sterker, je lijf leniger én je krijgt een helderder hoofd. Ontdek de voordelen van Ashtanga yoga. Een intensieve workout voor lichaam en geest.  

Vier redenen om Ashtanga yoga te beoefenen:

1. Ashtanga laat je zweten

Ashtanga werkt helend en reinigend voor het lichaam. Deze vorm van yoga stookt binnen no time het vuurtje in je lichaam op, en kan je flink laten zweten. Een plezier voor je lijf, want het is goed voor de bloedsomloop, het afvoeren van afvalstoffen en het krijgen van flexibele spieren.

2. Ashtanga daagt je uit

Wie nooit eerder deze vorm van yoga heeft beoefend, merkt al snel dat deze flow uitdaagt, zowel mentaal als fysiek, en er een enorme kracht in je schuilt. Een robbertje Ashtanga vraagt om diepe concentratie, om je onverdeelde aandacht. Zodat je gefocust bent in de les, in de flow die je beoefend, volledig aanwezig bent in jouw lichaam en samenwerkt met je ademhaling. Door een aaneengesloten flow van asana’s (yogaposes) ontstaat er bijna geen ruimte om ergens anders aan te denken. En juist dát is heerlijk, even uit je hoofd en in je lichaam.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

3. Ashtanga biedt zekerheid

Als je houdt van rust, eh.. van rap en regelmaat houdt, is de Ashtanga yoga stijl iets voor jou. De yogaoefeningen staan namelijk vast (dus geen verrassingen daar), en omdat de poses snel achter elkaar worden uitgevoerd zonder pauzes, is de rust beperkt. Vliegensvlug in top conditie! Ook kun je door de voorspelbaarheid jouw practice telkens bijschaven en verbeteren.

4. Ashtanga houdt je een spiegel voor

Hoe ga je om met de weerstand die je in bepaalde poses voelt? Fysiek, door vol te houden en je poses te blijven perfectioneren als je vermoeid raakt. En mentaal, door hersenspinsels en prikkels los te laten en niet te denken aan de eindstreep maar volledig in het hier en nu te zijn. Hoe jij je op de mat beweegt, kan een weerspiegeling zijn van hoe je in het dagelijks leven omgaat met situaties. Ga je de weerstand liever uit de weg, of zoek je ‘m juist op? Het kan gebeuren dat je plots wordt geconfronteerd met jezelf. Gebeurt dat? Probeer daar dan zacht en compassievol mee om te gaan.

Nieuwsgierig geworden? Zet je telefoon uit, trek iets comfortabels aan, rol je mat uit en volg deze fijne Ashtanga voor beginners en gevorderden van Yogatv. Enjoy! Volg hier de Ashtanga les.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Zó zorgt hardlopen (ook) voor een mentale boost
Zó zorgt hardlopen (ook) voor een mentale boost