De 5 favoriete kerstnummers van hoofdredacteur Eveline Helmink

Door Alle
De 5 favoriete kerstnummers van hoofdredacteur Eveline Helmink De 5 favoriete kerstnummers van hoofdredacteur Eveline Helmink De 5 favoriete kerstnummers van hoofdredacteur Eveline Helmink

‘Jingle Bells, Jingle Bells…’, ‘it’s Christmas time…’. Krijg jij de kerstklassiekers nu ook al niet meer uit je hoofd? We vroegen Happinez-hoofdredacteur Eveline Helmink naar haar favoriete kerstnummers.

December is de tijd dat we donkere dagen opleuken met lichtjes, de kerstboom voorzien van kerstballen en aftoppen met een piek – en dat allemaal natuurlijk met Sky Radio op vol volume.

Aan elk kerstnummer verbinden we op deze manier een vrolijke herinnering, en zo worden we bij iedere noot weer herinnerd aan dat fijne kerstgevoel.

We vroegen hoofdredacteur Eveline Helmink naar haar favorieten:

  • Have yourself a merry little christmas: “let your heart be light, zingt Judy Garland in de originele versie van het nummer. Is dat niet waar het kerstfeest uiteindelijk op neerkomt, los van alle glitter en glans?”
  • We all stand together: “Officieel geen kerstliedje, maar toch associeer ik dit nummer van Paul McCartney met deze tijd van het jaar. Pure nostalgie. Ik herinner me hoe ik als klein meisje gebiologeerd keek naar de videoclip, een mini-tekenfilm met zingende kikkers”.
  • Pretenders met 2000 Miles: “Heerlijk om hard in de auto mee te galmen, al is de songtekst niet bijster poëtisch (‘two thousand miles, it’s very far through the snow’).”
  • Merry Christmas: “Ik denk niet dat echte Ramones-fans Merry Christmas tot het beste werk ooit van deze band rekenen, maar ik vind het een fijn nummer. Volume voluit open tijdens het opruimen en afwassen en het is allemaal zó gedaan.”
  • What a wonderful world: “Gezongen door John Legend, is fijn voor als het heel laat is, alles aan de kant geschoven, voeten omhoog, een laatste glas…”

Wil je in de kerststemming komen?

Dan is er altijd een kerstliedje te vinden dat jouw ‘Christmas spirit’ weer aanwakkert. Gewoon even afstemmen op Sky Radio, waar je deze feestdagen de hele dag van kerstmuziek kunt genieten. Ook als je nu alvast in de kerststemming wilt komen.

Over auteur

Meer lezen over de feestdagen?

Volgend artikel
Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland
Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland