Happinez’ tips: 5x spirituele en inspirerende boeken voor deze zomer

Happinez’ tips: 5x spirituele en inspirerende boeken voor deze zomer Happinez’ tips: 5x spirituele en inspirerende boeken voor deze zomer Happinez’ tips: 5x spirituele en inspirerende boeken voor deze zomer

Hoe vol je koffer ook is, er is altijd nog ruimte voor een goed boek. Een boek verruimt en verrijkt de geest, en de zomer is het perfecte moment om jezelf open te stellen voor nieuwe inzichten.

Nog een goede boekentip nodig? 5 mensen achter ons merk delen de boeken die zij niet konden wegleggen.

1. Wijsheid van de Heks – Susan Smit

De tip van Eveline Helmink (Hoofdredacteur)

Auteur Susan Smit verenigt haar liefde voor spiritualiteit en literatuur met elkaar, in haar nieuwste boek ‘De wijsheid van de heks’. Ze bewandelt al ruim 20 jaar het pad van de heks, en bundelt haar bevindingen in dit boek. Zo nodigt ze je uit om af en toe een ‘heksenblik’ op te zetten:

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

“Mijn heksenblik heeft me geholpen in de manier waarop ik met emoties omga, hoe ik mijn creativiteit inzet, hoe ik me in de liefde durf te verbinden. Het ondersteunt me in mijn verhouding tot mijn lichaam en seksualiteit, in het op peil houden en opschonen van mijn energie, in de ontwikkeling van mijn intuïtie en scheppingskracht, en in hoe ik wil bijdragen aan een leefbaar milieu en een sociale samenleving.”

Een heks belichaamt een autonome vrouw die bevrijd is van alle overheersing en beperking. Een ongetemde vrouw. In dit boek laat ze zien wat hekserij je kan leren over het leven.

Eveline Helmink: ‘In mijn vakantiekoffer gaat De wijsheid van de heks mee, waarin Susan Smit alles heeft opgeschreven wat ze in twintig jaar heeft geleerd over hekserij, een eeuwenoude natuurreligie. Susan kan deze kennis als geen ander vertalen naar levenslessen voor het hier en nu. Onder meer onderwerpen als creativiteit, veerkracht, magie en activisme krijgen zo extra bezieling, en dat inspireert.’

2. Schitterende kleine dingen – Cheryl Strayed

De tip van Jasperina Timman (Editorial Manager Online)

Toen Cheryl Strayed bij het literaire online tijdschrift The Rumpus werkte, vroegen tienduizenden mensen met grote en kleine problemen haar in de ‘Dear Sugar’-column om raad. Sommige vragen gingen over romantiek en liefde, andere over verdriet en verlies, weer andere over geld- of familieperikelen.

Dit boek is een verzameling van de 56 mooiste, meest inspirerende en grappigste adviezen die ze door de jaren heen gaf.  Zo schreef ze aan Johnny:

“…Ik moedig je aan meer te doen dan hulpeloos je schouders op te halen bij de vraag ‘wiens schuld’ het was dat je huwelijk na twintig jaar is stukgelopen. Het is niemands schuld, darling, maar het komt wel ook door jou.”

Cheryl is eerlijk, scherp en – wanneer nodig – keihard. Zo laat ze je voelen dat er betekenis te vinden is in een onverklaarde warboel.

Jasperina Timman: ‘Dit boek van Cheryl Strayed is een van mijn lievelingsboeken. De auteur van ‘Wild’ geeft hierin adviezen over leven en liefde naar aanleiding van persoonlijke brieven die mensen haar schreven. Het is hartverscheurend mooi, grappig en hoopvol. Cheryl Strayed maakt de wereld een beetje mooier met dit boek. In die koffer dus en heb je het uit dan is er gelukkig nog de podcast Dear Sugars voor meer adviezen van Cheryl.’

3. De moed van imperfectie – Brené Brown

De tip van Jolanda Doolaard (Manager Webshop)

‘Wat doen mensen die vol overgave vanuit hun ziel leven?’ Dat vroeg Brené Brown zich af voordat ze dit boek schreef. Ze maakte twee lijstjes: één lijst met de dingen die bezielde mensen wel doen, en een lijst met dingen die bezielde mensen niet doen. Toen ze de lijstjes teruglas schrok ze: ‘Mooi is dat. Ik leef precies volgens de shitlijst.’ 

Deze ontdekking, en de bevindingen die daaruit voortvloeien vormen het boek ‘De moed van imperfectie’. Voordat ze gaat slapen zegt ze een (eigengeschreven) gebed op, voor ons allemaal:

“Dat we de moed mogen vinden om los te laten wie we denken dat we moeten zijn, zodat we ons authentieke zelf volledig kunnen omarmen: alles wat onvolmaakt, creatief, kwetsbaar, krachtig, gebroken en prachtig is.”

De belangrijkste stap naar een bezield leven is jezelf omarmen zoals je bent. Jezelf de moeite waard vinden. In dit boek lees je de reis die Brené Brown aflegde naar authenticiteit.

Jolanda Doolaard: ‘Brené Brown beschrijft herkenbare situaties op een grappige, luchtige manier. Het boek bevat verfrissende inzichten en ook praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. Zo geeft ze je handreikingen naar een bewuster leven.’

4. The Artist’s way – Julia Cameron

De tip van Vanessa van de Weerd (Digital Art Director)

Soms voelt het alsof jouw creativiteit een schaarste is. Een uitputbare bron die op kan drogen als je er teveel van gebruikt. Zelfs de meest creatieve mensen ter wereld hebben af en toe last van zo’n fase. Wees gerust: je creativiteit is niet ‘op’, maar blokkades zorgen ervoor dat je niet meer in contact staat met deze bron. Hoe hef je deze blokkades op? Julia Cameron neemt je in ‘The Artist’s Way’ mee met haar beproefde methode op een weg naar ‘creative unblocking’.

“Creativiteit is de natuurlijke orde van het leven. Leven is energie: pure creatieve energie.”

The Artist’s Way – oorspronkelijk uit 1992 – is typisch zo’n boek, dat nog altijd relevant is: het is misschien wel het belangrijkste boek over creativiteit. Net als toen het voor het eerst verscheen is het boek krachtig, prikkelend en inspirerend.

Vanessa van der Weerd: ‘Dit boek is voor iedereen die zichzelf wil uitdagen om minder vaak de gebaande paden te bewandelen, en de vaste patronen te doorbreken. Voor mij werkte het heel bevrijdend, inspirerend, enthousiasmerend en aanmoedigend. Het geeft je de tools om verder te kijken dan je eigen ‘box’, waardoor je weer nieuwe, frisse inzichten krijgt en je creativiteit ten volste kan stromen.’

5. Ongetemd leven – Glennon Doyle

De tip van Dagmar Harkema (Online Redacteur)

In ‘Ongetemd leven’ deelt Glennon Doyle haar eigen inspirerende verhaal, waarmee ze je de kracht geeft om gehoor te geven aan je innerlijke stem. Ze pleit ervoor om alle verwachtingen los te laten en te ontdekken wie je echt wilt zijn. Want alleen als je echt jezelf bent, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden.

“Ik nam mijn geloofsovertuiging, mijn vriendschappen, mijn werk, mijn seksualiteit mijn hele leven onder de loep en vroeg mezelf af: Wat hiervan heb ik zelf gewild? Wil ik deze dingen echt, of heb ik geleerd ze te willen?”

Een inspirerend boek over liefde, vertrouwen en overwinning.

Dagmar Harkema: ‘Glennon Doyle laat aan de hand van haar eigen verhaal zien hoe je helemaal in je kracht kun staan. Hoe je de verwachtingen van de buitenwereld los kunt laten en je eigen hart kunt volgen. Het was voor mij een echte eye-opener.’

Meer boekentips?

Deze boeken staan vol wijze inzichten over de liefde.

Over auteur
Sem Zweekhorst is contentmarketeer, sterrenbeeld Maagd en sinds 2021 werkzaam bij Happinez. Hij is een echte woordentovenaar en weet de meest magische teksten te schrijven voor artikelen op happinez.nl, voor de Happinez webshop en nieuwsbrieven.
Volgend artikel
Wil je meer lezen? Twaalf tips!
Wil je meer lezen? Twaalf tips!