Yoga voor workaholics: deze oefeningen kun je aan je bureau doen

Yoga voor workaholics: deze oefeningen kun je aan je bureau doen Yoga voor workaholics: deze oefeningen kun je aan je bureau doen Yoga voor workaholics: deze oefeningen kun je aan je bureau doen

Stramme polsen, stijve schouders, een pijnlijke nek: al die uurtjes die je achter de computer doorbrengt, zijn niet altijd even fijn voor je lijf. Om nog maar te zwijgen van de tijd die je al scrollend op social media spendeert. Deze makkelijke yoga oefeningen – je hoeft er niet eens voor op te staan – maken de boel weer een beetje los.

Fijn voor je polsen

Deze stretch-oefeningen zorgen ervoor dat het bloed weer goed kan stromen. Ga rechtop zitten, met een lange rechte rug en je voeten stevig op de grond. Strek je armen voor je uit. Spreid nu eerst je vingers en bal je handen vervolgens tot een vuist. Herhaal dit gedurende vijftien seconden tot een minuut. Schud daarna je polsen voorzichtig los, van boven naar beneden en van links naar rechts. Herhaal ook dit zo’n vijftien seconden tot een minuut. Tot slot bal je je handen tot losse vuisten en maak je cirkelende bewegingen met je pols. Draai eerst tien keer naar binnen en dan tien keer naar buiten.

Zittende zijstrekking

De zittende zijstrekking versterkt je rug en schouders en zorgt voor een betere houding. Zorg ervoor dat je weer goed rechtop zit en strek je armen langs je oren omhoog. Strengel de vingers van beide handen in elkaar. De wijsvingers laat je omhoog wijzen. Buig met je bovenlichaam langzaam naar links, blijf drie ademhalingen in de houding en kom dan terug naar het midden. Herhaal aan de andere kant.

Zittende duif

Dit is een fijne stretch voor je heupen. Ga rechtop in je stoel zitten met je knieën op heupbreedte en je voeten stevig op de grond. Beweeg nu je linkerbeen met gebogen knie omhoog en plaats de enkel op je rechterbovenbeen, vlak boven de knie. Het kan zijn dat dit al genoeg voor je is, maar als je voelt dat je nog wel wat meer kunt gebruiken, buig je bovenlichaam dan voorzichtig voorover en leun met je armen op je bureau of op je benen. Haal en paar keer langzaam adem in deze houding en wissel dan van kant.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.


Zittende kat-koehouding

Maak eerst de spieren in je nek wat losser door er langzaam en voorzichtig draaiende bewegingen mee te maken. Cirkel eerst een paar keer naar links, en vervolgens een aantal keer naar rechts. Zet dan je voeten stevig op de grond en leg je handen op je knieën. Maak op een inademing een holle rug en kijk omhoog naar het plafond. Op de uitademing maak je rug juist bol en beweeg je je kin richting je borst. Herhaal drie tot vijf keer.

Helemaal zen in 1, 2, 3

Ook je hersenen kunnen wel een pauze gebruiken van al dat gestaar naar je scherm. Een paar minuten mediteren helpt je om tot rust te komen, zodat je daarna weer gefocust verder kunt. Ga zitten met je handen losjes in je schoot, sluit je ogen en blijf met je aandacht bij je ademhaling. Zit je hoofd vol gedachten? Merk ze op en breng vervolgens je aandacht terug bij de adem. Blijf één tot drie minuten zo zitten en open dan langzaam je ogen.

Meer lezen over yoga?

Begin je dag met een cat stretch.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Ben je hooggevoelig? Zo ga je ermee om op je werk
Ben je hooggevoelig? Zo ga je ermee om op je werk