Voel je dat je energie uit balans is? Probeer deze simpele trucjes

Voel je dat je energie uit balans is? Probeer deze simpele trucjes Voel je dat je energie uit balans is? Probeer deze simpele trucjes Voel je dat je energie uit balans is? Probeer deze simpele trucjes

Soms vóel je gewoon dat er iets niet klopt. Je hebt een negatieve vibe, een kort lontje of je kan je draai niet vinden. Deze negatieve energie straal je onbewust uit, wat er weer voor zorgt dat er minder leuke dingen op je pad komen. Want wie positieve energie uitstraalt, zal ook positiviteit aantrekken. Energie uit balans? Tijd om dit nu aan te pakken!

1. Neem een warm bad

Er is niets fijners dan jezelf onderdompelen in warm water. Steek wat kaarsjes aan, doe lavendel en epsomzout erbij en voel je lichaam ontspannen. Luister naar een interessante podcast zodat je iets fijns hebt om je op te focussen. Geen bad? Neem dan een hete douche!

2. Trakteer jezelf op bloemen

Een mooie kleurrijke bos bloemen fleurt je huis instant op, en dus ook je humeur en energie. Zet de bos ergens waar je ‘m goed kunt zien. Ben je bijvoorbeeld thuis aan het werk, zet ‘m dan op je bureau. Door af en toe naar de bloemen te kijken krijg je een happy feeling en dat vertaalt zich weer terug in happy energie.

3. Ruim op

Een rommelig huis kan voor veel onrust zorgen, waardoor je een onrustige energie met je meeneemt. Ruim de was op die al te lang aan het droogrek hangt, gooi spullen weg en minimaliseer zo veel mogelijk. Leegte straalt kalmte uit, waardoor jouw energieën ook weer een stuk kalmer worden.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

4. Noteer waar je dankbaar voor bent

Door te focussen op de positieve dingen in je leven waar je dankbaar voor bent, trek je meer positieve energie aan. Hou op met jezelf vergelijken met een ander. Nee, zijn of haar leven is niet perfect, ook al denk je dat misschien soms. Kijk eens naar jouw eigen leven, wat je allemaal wél hebt. Een dak boven je hoofd? Een kop koffie waar je intens van kan genieten? Door hier bij stil te staan, gaat de positieve energie stromen.

5. Luister naar vrolijke muziek

Soms kun je helemaal verzonken raken in je eigen negatieve gedachten. Het is stil in je huis en het enige dat je hoort is je negatieve self-talk. Zet daarom muziek op waar je vrolijk van wordt. Dan kan iets upbeat zijn, maar mag ook iets heel melodisch of klassieks zijn. Het maakt niet uit, zolang je er iets positiefs bij voelt. Voordat je het weet dans je door je huis en straal je positieve energie uit.

6. Ga naar buiten

Als je merkt dat je onrustig wordt van thuis zitten, kan het goed werken om lekker naar buiten te gaan. Ga een stuk lopen in de stad of het dorp waar je woont. Of bezoek een mooi groot bos waar je helemaal alleen bent. Door in de natuur te zijn kan onze energie helemaal vrij lopen. Je wordt niet meer beperkt door de drukke en beklemmende energie van de stad.
Voordat je het weet is je energie weer in balans en trek je weer al het moois van het leven aan!

Beeld: fotografie door Ernie Enkelaar, styling door Cyn Ferdinandus

Meer Happinez?

Over auteur
Volgend artikel
Leg je negatieve stemmetjes het zwijgen op en geef jezelf meer liefde
Leg je negatieve stemmetjes het zwijgen op en geef jezelf meer liefde