De kracht van het ochtendritueel: drie tips om je dag te starten

De kracht van het ochtendritueel: drie tips om je dag te starten De kracht van het ochtendritueel: drie tips om je dag te starten De kracht van het ochtendritueel: drie tips om je dag te starten

Het ochtendgloren; voor de één het meest waanzinnige moment van de dag, voor de ander een niet om door te komen dagdeel. Ieder zo zijn voorkeur. Maar hoe laat je ook opstaat, de start van je dag heeft een magische kracht.

Het vormt de basis van de rest van de dag. Hoewel je misschien he-le-maal geen zin hebt in een onnodige proactieve houding in de ochtend, zul je zien dat het je energie oplevert als je een eigen ochtendritueel aanhoudt. De crux zit hem hierin: start de dag met jezelf vóórdat je eerste verplichting aanvangt. Drie tips om jouw ochtendritueel vorm te geven.

Meer weten? Hal Elrod schreef het boek Miracle Morning over de kracht van ochtendrituelen.

1. Reflecteren op de bank

De meest ontspannen manier om je dag te starten, is met je kopje thee of koffie op de bank. Voeg daar je favoriete notitieboek en een pen aan toe en schrijf op hoe jij deze dag start. Heb je gedroomd? Zo ja, wat dan? Voel je je goed? Heb je zin in deze dag of zou je willen dat ‘ie er anders uitzag? Schrijf wat er in je opkomt. Geen idee waarover je moet schrijven? Laat je inspireren door een Elke dag een vraag boekje of lees Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna. Meer zin om in je telefoon te duiken? Download dan de app The Pattern en start je dag met een diepe duik in je leven.

2. Stop energie in je ontbijt

Altijd hetzelfde havermoutje of die boterham met pindakaas? Gebruik je ochtendritueel dan om bewuster bezig te zijn met de maaltijd waarmee je de dag start. Zoek lekkere ontbijtrecepten op en maak een weekplanning voor jezelf om ze te maken. Zoek naar specerijen waar je energie van krijgt, fruit en groenten die goed zijn voor je stofwisseling en smoothies die je de boost geven waar je de dag mee wilt starten. Verdiep je in wat je eet en wat voor jou belangrijk is.

3. Naar buiten!

In de buitenlucht klaar je op. Als je nu vooral thuiswerkt en geen hond hebt, duurt het misschien langer dan normaal voordat je naar buiten gaat. Daar kun je verandering in brengen door je dag buiten te starten. Maak een klein rondje door de buurt of luister naar een meditatie terwijl je door het dichtstbijzijnde park slentert. Doe in elk geval iets waar jij in de ochtend blij van wordt, het hoeft geen bootcamp of yoga op het strand te zijn, als je maar even in beweging bent.

Meer weten?

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Last van ‘brandstapelangst’? Susan Smit over diepe sporen van wantrouwen
Last van ‘brandstapelangst’? Susan Smit over diepe sporen van wantrouwen