Terug naar overzicht

Ben je vaak angstig? Deze edelstenen helpen je

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Ben je vaak angstig? Deze edelstenen helpen je

Angst bestaat vaak vooral in je hoofd. Door je heel bewust te worden van je lichaam en van het hier en nu, kun je voorkomen dat je je door angstige gedachten laat meeslepen. Bepaalde edelstenen hebben een aardende werking en kunnen je daar bij helpen.

Volgens Energy Muse zijn deze edelstenen precies wat je nodig hebt om het piekeren te stoppen. Hun energetische samenstelling werkt kalmerend, zodat je je angst beter los kunt laten.

Laat het los met lepidoliet

Lepidoliet is doorschijnend en meestal lila of roze van kleur. De energie van deze edelsteen brengt balans in je derde oog-chakra. Dit energiecentrum in je lichaam is verbonden met je gedachten. Gebruik lepidoliet om je bewust te worden van angstige gedachten, en van de triggers ervan. Waar ben je bang voor? En door welke gebeurtenissen of welk gedrag wordt dat gevoel veroorzaakt? Als je de oorzaak weet, maakt dat de angst minder sterk.

Lepidoliet bevat van nature lithium, dat ook een ingrediënt is in veel kalmeringsmiddelen. Het is dus een hele krachtige steen voor het beheersen van je angst. Voel je angst opkomen? Houd de lepidoliet tussen beide handen vast en zeg: ik ben me bewust van mijn angst en kies ervoor om die los te laten. Haal rustig adem totdat je voelt dat je angst is weggeëbd.

Kalmeer met Blue Lace agaat

De Blue Lace agaat of blauwe chalcedoon heeft troostende en stress- en angstverminderende eigenschappen. Door alleen maar naar de prachtige blauwe kleur en de patronen van de steen te kijken, kom je al tot rust. Maar de werking gaat nog dieper. Blue Lace agaat is verbonden met zowel je derde oog-chakra als je kruinchakra. Het vormt hiermee een brug tussen je gedachten en je hogere zelf.

Gevoelens van angst overvallen je soms vooral op momenten dat je het helemaal niet verwacht. Draag daarom altijd een Blue Lace agaat bij je, bijvoorbeeld in je tas of broekzak. Op die manier kun je de steen tevoorschijn halen als je behoefte hebt aan kalmte, waar je ook bent.

Rustig aan met amethist

Net als lepidoliet is ook amethist verbonden met je derde oog-chakra. Deze paarse edelsteen helpt je om de vrede en stilte in jezelf te voelen. In die stilte is het makkelijker om jezelf te scheiden van de ‘ruis’ die wordt veroorzaakt door angst. Door je te realiseren dat jij niet je angsten bent, word je vanzelf kalmer.

Met amethist kun je de sfeer en energie in een kamer positief beïnvloeden. Leg de steen in je slaapkamer of in een andere kamer waar je wel wat kalmte en vredigheid kunt gebruiken.

Als je geen edelstenen bij de hand hebt…

Als je je nú ergens druk over maakt, maar geen lepidoliet, Blue Lace agaat of amethist in huis hebt, kun je ook een andere edelsteen kiezen. Maar iets heel anders werkt ook, zoals een sieraad met een bijzondere betekenis of een vakantiesouvenir. Het belangrijkste is dat je een tastbaar ‘iets’ als hulpmiddel gebruikt om jezelf uit je hoofd en weer in je lichaam te brengen. En je terug te brengen in het hier en nu.

Meer leren over kristallen? Volg de kristallen-training!

Grids leggen, affirmaties en meditaties met kristallen, tips voor het kiezen van de juiste steen en een kristallenkalender: tijdens de Happinez Instagram-training ‘Werken met kristallen’ ontdek je hoe jij elke dag de helende eigenschappen van edelstenen en kristallen in kunt zetten. Meld je nu aan.

Meer over de kracht van edelstenen

Door anderen gelezen