Nieuwe flirt? Dit is de beste locatie voor je eerste date

Nieuwe flirt? Dit is de beste locatie voor je eerste date Nieuwe flirt? Dit is de beste locatie voor je eerste date Nieuwe flirt? Dit is de beste locatie voor je eerste date

Doe jij altijd ontzettend je best om iets origineels te bedenken of een tafeltje bij het hipste of meest exclusieve restaurant te bemachtigen voor een eerste date? Dan kun je jezelf de volgende keer de moeite besparen.

Helen Fisher, een bekende Amerikaanse biologisch antropoloog, vertelde aan de Washington Post dat ‘gewoon’ een drankje drinken misschien voorspelbaar en saai klinkt, maar toch echt de beste optie is voor jullie allereerste afspraakje.

Simpel maar effectief

Volgens Fisher doe je er in dit tijdperk van online daten goed aan om een uitgebreid diner of andere dure bezigheid te skippen en in plaats daarvan te kiezen voor simpel en effectief. De perfecte spot daarvoor: je vaste stamkroeg of favoriete cocktailbar. Ze noemt zo’n date een uitgelezen kans om informatie over je potentiële partner te verzamelen. Eén of twee drankjes maken je losser en kunnen helpen om je zenuwen in bedwang te krijgen, waardoor je je kwetsbaarder durft op te stellen. Fisher: “Je bent socialer, praat meer en laat meer zien van wie je bent.” Dat maakt het voor je date makkelijker om te beoordelen of je bij hem of haar past – en andersom. Al is het, om meerdere redenen, natuurlijk niet de bedoeling dat je jezelf zo laat gaan dat je dronken wordt.

Is je date in het echt wel net zo leuk als online?

Waarom een simpel drankje doen zo geschikt is om de persoon die misschien wel je volgende geliefde wordt te leren kennen? Ten eerste geeft het je volgens Fisher de kans om in een ontspannen en laagdrempelige omgeving te zien of je iemand in real life wel net zo aantrekkelijk vindt als op de foto’s op zijn of haar Tinder-profiel. Ruikt hij wel lekker? Ziet zij er wel verzorgd uit? Op zulke vragen krijg je meteen een antwoord. Daarnaast kun je voorzichtig ontdekken of jullie wel dezelfde waarden delen. En je kunt op een eenvoudige manier meer te weten komen over iemands persoonlijkheid, bijvoorbeeld door te observeren hoe je date de serveerster of barman behandelt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Schade beperken

Ook fijn: als de date niet loopt zoals je had gehoopt, blijft de teleurstelling beperkt. Als het bij die ene ontmoeting blijft, is het toch zonde als je er veel van je tijd en een flink deel van je salaris in hebt geïnvesteerd? Hoe leuk je date ook lijkt, de kans bestaat dat je al na één drankje het liefst gillend wegrent. Een aantal zorgvuldig gekozen foto’s op Tinder, een vage profielomschrijving van maximaal 500 worden en een aantal korte berichtjes heen-en-weer zijn nu eenmaal geen garantie voor succes. De eerste date is er niet om ervoor te zorgen dat iemand je leuk gaat vinden, maar om te kijken of jullie bij elkaar passen. Blijkt dat niet zo te zijn? Dan ben je vrij om na het eerste rondje te vertrekken – en dat zonder al teveel schade.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over daten

Volgend artikel
Liefdesverdriet? Dit is de reden waarom ‘de tijd nemen’ zo belangrijk is
Liefdesverdriet? Dit is de reden waarom ‘de tijd nemen’ zo belangrijk is