Deze 7 dating-apps ken je vast nog niet

Fotografie Studio Roo
Deze 7 dating-apps ken je vast nog niet Deze 7 dating-apps ken je vast nog niet Deze 7 dating-apps ken je vast nog niet

Voor als je als ervaren dater een beetje uitgetinderd of -gehappn’d bent. Of voor als je er net weer aan toe bent om voorzichtig een teen in de dating-zee te steken, maar nog op zoek bent naar een manier van daten die bij jou past.

Je kunt natuurlijk nog steeds iemand tegenkomen aan de bar of in de supermarkt, maar je telefoon biedt meer mogelijkheden. Ook als je wel eens iets anders wilt proberen dan Tinder en Happn. Deze apps ken je vast nog niet.

Bumble: als vrouw leg je het eerste contact

Mannen die de eerste stap moeten zetten? Hopeloos ouderwets, vonden de makers van Bumble. In hun app werkt het precies andersom. Vrouwen leggen het eerste contact. Dat geldt dus voor contact tussen mannen en vrouwen. Hoe het zit als je als vrouw op vrouwen valt, of als man op mannen? Dan geldt die ‘vrouwen reageren eerst’-regel niet, zolang je elkaar maar allebei als ‘match’ hebt uitgekozen. Bumble is er trouwens niet alleen voor dates, maar ook om nieuwe vrienden te maken. De app is gratis.

Vegalove: vind je mede-veggie

Je kunt je nieuwe lief selecteren op z’n prachtige blauwe ogen, maar misschien vind je andere dingen veel belangrijker. Bijvoorbeeld dat hij of zij bewust leeft, vegetarisch eet, houdt van de natuur. In dat geval is het splinternieuwe Vegalove het proberen waard. Je vindt er allemaal mensen voor wie ‘groen doen’ ook belangrijk is. De proeftijd is gratis, daarna betaal je minimaal vijf euro per maand.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Plekk: date met die ene leukerd uit het park

Heb je een vaste kroeg, waar je regelmatig een leukerd ziet die je eigenlijk niet durft aan te spreken? Of zou je het leuk vinden eens te daten met iemand die óók zoveel boeken verslindt (en dus in de bieb komt) als jij? Plekk brengt je in contact met mensen die op dezelfde plekken komen als jij. Van de supermarkt tot het park, van de dierentuin tot het station.

Paiq: eerst kletsen, dan pas de foto

Het doet wel een beetje denken aan ouderwetse datingprogramma’s op televisie: bij Paiq ga je eerst met elkaar in gesprek, en pas na een tijdje kun je elkaars foto’s zien. De kans bestaat dat je daardoor iemand leert kennen die heel goed bij je past, maar van wie je nooit had gedacht dat het ‘je type’ was.

Hater: samen een hekel aan…

Vind je het heerlijk om je hekel aan bepaalde dingen (de winter, witte sokken, pizza met ananas) te delen met je liefde? Dat is het hele uitgangspunt van de app Hater. Je wordt niet gematcht op basis van gedeelde interesses, maar op basis van gedeelde ‘haat’. Klinkt niet heel gezellig, maar het kan misschien best een verrassende date opleveren.

Tastebuds: samen naar een concert

Als muziek voor jou zoiets is als frisse lucht – totaal onmisbaar – dan zoek je vast een nieuwe liefde die er ook gelukkig van wordt. Dat lukt je zeker weten op Tastebuds. Het is op z’n minst een slimme manier van selecteren, zeker als je van gitaarbandjes houdt die niemand kent, of een groot fan bent van die ene zangeres uit de jaren tachtig. Je hebt in ieder geval meteen een geweldig gespreksonderwerp – óf een plek om te daten, als jullie bandje binnenkort optreedt.

Happy Pancake: meer aandacht voor de inhoud

Het lijkt wel wat op Tinder, maar dan ligt de nadruk wat minder op de foto’s. Je wordt hier juist aangemoedigd om wat meer tekst over jezelf toe te voegen. Op Happy Pancake kun je zoeken op bepaalde criteria, zoals woonplaats, interesses en zelfs politieke voorkeur.

Meer lezen?

  • Nieuwe flirt? Dit is de beste locatie voor je eerste date
  • De mooiste podcasts over liefde
  • Waarom swipen je niet dichter bij een nieuwe liefde brengt – maar deze manier van daten wel
Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Dit is hoe je relaties je gezondheid beïnvloeden
Dit is hoe je relaties je gezondheid beïnvloeden