Hebben jij en je lover een verschillend libido? Probeer dit

Hebben jij en je lover een verschillend libido? Probeer dit Hebben jij en je lover een verschillend libido? Probeer dit Hebben jij en je lover een verschillend libido? Probeer dit

Het kan (ook in de meest liefdevolle relatie) voorkomen dat jij en je lief niet precies op hetzelfde moment ‘zin hebben’, of dat de één vaker zin heeft dan de ander.

Grote kans dat je dan een beetje met elkaar wil levelen. Maar hoe? Dit stappenplan helpt jullie richting blijvend seksueel geluk.

1. Onthoud: je bent zelf verantwoordelijk

Het startpunt van een fantastisch seksleven begint bij het besef dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Mis je iets in de slaapkamer? Dan is het aan jou om dit aan te geven. Want je lief houdt namelijk misschien wel heel veel van je, maar hij kan geen gedachten lezen.

In actie komen dus: bespreek met je lief wat je fijn vindt. Dit kan in het begin een beetje onwennig voelen maar door verantwoording te nemen voor jouw rol zul je je vanzelf krachtiger voelen.

2. Leg jezelf geen druk op

De meeste problemen rondom een laag libido hebben vaak te maken met de druk die we onszelf opleggen. Probeer bij jezelf na te gaan wanneer het voelt als een ‘moetje’, en laat het dan gewoon lekker zitten. Wanneer de ‘moetjes’ niet meer moeten, komt het ‘willen’ namelijk vanzelf.

3. Pas je strategie aan

We willen het niet, maar het gebeurt soms toch: op een gegeven moment roesten onze skills een beetje vast. Iets nieuws uitproberen forceert je uit deze comfort zone, en zorgt meteen ook voor kriebels.

Vind je het moeilijk om je verlangens uit te spreken? Zo praat je met je lief over jouw verlangens in de slaapkamer.

4. Klaar de lucht

Wanneer de druk rondom seks hoog is, interpreteren we elke aanraking of streling al snel verkeerd. Probeer de lucht in de slaapkamer te klaren door je bezig te houden met de sfeer. Hoe zou jij de sfeer nu omschrijven? En wat ontbreekt er nog?

Meer Happinez?

Volgend artikel
Op vakantie met je geliefde of gezin? Zo houd je het leuk
Op vakantie met je geliefde of gezin? Zo houd je het leuk