Terug naar overzicht

Zo praat je met je lief over jouw verlangens in de slaapkamer

Categorie
Zo praat je met je lief over jouw verlangens in de slaapkamer

Vind je het soms ook lastig om je partner te vertellen wat jouw behoeftes in de slaapkamer zijn? Of wil je juist iets nieuws uitproberen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Geen nood, hieronder lees je namelijk dé tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Zo kun jij je hart laten spreken en vertellen waarnaar je verlangt.

Het kan best ongemakkelijk en oncomfortabel aanvoelen om je partner te vertellen waar je nu echt naar verlangt. Maar jij hebt uiteindelijk de leiding over je eigen plezier. Hoe spannend je het misschien ook vindt, in the end levert het je meer dan als je het niet vertelt.

Verlangens

Volg deze zes stappen en jij weet als geen ander hoe je je verlangens bespreekbaar kunt maken.

1. Omarm dat het ongemakkelijk kan zijn

Wil je graag dat er iets anders in de slaapkamer gebeurt? Kan jullie vuur wat meer worden aangewakkerd? Als je wilt dat er iets verandert is het zaak dat je je lief hier in meeneemt en dit open en eerlijk zegt. ‘Tuurlijk kan het even ongemakkelijk voelen. Hou vooral voor ogen dat dit er uiteindelijk voor zorgt dat jullie nog meer plezier in de slaapkamer zullen ervaren.

2. Voel het juiste moment aan

Het kan helpen om dit uit te spreken wanneer jullie beiden in de stemming zijn. Is het iets compleet nieuws voor je partner waarnaar je verlangt? Dan is het beter om dit niet op het moment suprême uit te spreken. Hiervoor kun je beter een moment uitkiezen wanneer jullie je allebei comfortabel voelen. Op die manier geef je je partner de ruimte om hier rustig over na te denken. Misschien vind je het fijn om dit uit te spreken tijdens een avondwandeling of samen knus op de bank met een kop thee?

3. Positief en proactief maken het tot een succes

Heb je duidelijk voor ogen wat jouw verlangens zijn? Het is aan jou om hier iets mee te doen. Ook al zijn jullie al enige tijd samen, je partner kan helaas niet in jouw hoofd kijken.

Als je wilt dat je partner iets anders doet zorg dat je dit op een positieve manier verwoordt zonder hem of haar te veroordelen. Op deze manier voelt je partner zich niet gepasseerd en is de kans groter dat hij/zij er alles aan doet om je verlangens te verwezenlijken.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

4. Zorg ervoor dat jouw verlangens geen starre regels worden

Het is belangrijk om stil te staan bij je verlangens maar staar jezelf er niet op blind. Bedenk ook dat de leukste momenten in de slaapkamer vaak de momenten zijn die niet van te voren gepland zijn.

 5. Wees respectvol naar je partner

Het kan voorkomen dat je partner niet al jouw verlangens kan verwezenlijken om wat voor reden dan ook. Zorg ervoor dat je je partner hierin respecteert en je lief hier niet te hard voor afrekent. Hou dus voor ogen dat, ook al heb je de moed gehad om je verlangens uit te spreken, dit niet meteen betekent dat deze ook verwezenlijkt kunnen worden.

Worden jouw suggesties niet positief ontvangen door je partner? Kijk dan naar alternatieven die in de buurt van jouw suggestie liggen. Zo kun je samen hier een balans in vinden waarbij jullie je beiden prettig voelen.

6. Hou de waarschuwingssignalen in de gaten

Is jouw partner totaal niet geboeid bij het horen van jouw verlangens? Dit kan een waarschuwing zijn dat jullie relatie misschien ten einde loopt.

Uiteraard kun alleen jij dit weten, want het heeft misschien wel met iets anders te maken dat jouw lief nu even niet in staat is jou te bieden waarnaar je verlangt.

Meer lezen?
Ontdek onze online training Tantra & Energie en kom dichterbij je eigen sparkle.

Door anderen gelezen