Liefdesverdriet? Hervind je balans door je huis in te richten

Liefdesverdriet? Hervind je balans door je huis in te richten Liefdesverdriet? Hervind je balans door je huis in te richten Liefdesverdriet? Hervind je balans door je huis in te richten

Je staat er misschien niet iedere dag bij stil, maar je huis bedient belangrijke functies voor je welzijn. Het is jouw veilige haven, een oplaadpunt in je drukke bestaan.

In tijden van verwerking en het hervinden van balans, zoals na een scheiding of de beëindiging van je relatie, is het extra belangrijk om kracht te kunnen putten uit je omgeving. Je huis is daarin dus een belangrijke factor.

Met een bewuste inrichting van je woning maak je van jouw huis je eigen paradijs. Een plek waar je je automatisch gesteund en krachtig voelt omdat de kleuren, de spullen, de sfeer en de geur precies zijn zoals jij dat wilt. De tips van conscious designer, auteur en lifecoach Magalie René helpen je bij het herinrichten van je huis tot jouw eigen, fijne rust- en oplaadpunt.

1.Wat is je intentie?

Het beste aan een nieuwe start is het feit dat je helemaal opnieuw kunt beginnen en kunt kiezen voor wat je écht belangrijk vindt in het leven, aldus Magalie. En dat kun je dus doorvoeren in de inrichting van je huis. Heb je behoefte aan vrijheid, wil je je spiritualiteit ontplooien, kun je wel een flinke portie spice en sexyness gebruiken of wil je simpelweg rust? Datgene waar jij behoefte aan hebt bij je nieuwe start – en dat kan van alles zijn, it’s up to you! – wordt het fundament van je nieuwe inrichting.

Coming soon: ‘Mindful met Happinez’

Sta stil, ervaar en voel innerlijke rust
  • Over de wijsheid van leven in het nu

  • 12 oefeningen voor ultieme ontspanning

  • En meer

2. Kies volledig voor jezelf

Hoe vaak heb je in het verleden keuzes gemaakt op basis van wat anderen vonden en zeiden? Nu is het tijd om volledig voor jezelf te kiezen. Jij bent de baas en dat betekent dat jij bepaalt over die toffe kleur op de muur, die yogamat middenin je woonkamer en die dagelijkse verse bloemen op de keukentafel. Je bent eindelijk in de positie om je huis volledig in te richten naar jouw eigen, authentieke manier van leven, dus pluk daar de vruchten van, aldus Magalie.

3. Ruimte voor emoties

Voor jezelf kiezen betekent ook compassie tonen voor jezelf. Een scheiding of break up brengt onvermijdelijk emoties met zich mee, dus zorg dat hier ruimte voor is in je huis. Wees zacht voor jezelf, geef toe aan je emoties en creëer (letterlijk) ruimte voor je emoties. Door je huis bewust in te richten met spullen, kleuren en sferen die jou goed doen voelen en tegelijkertijd ook te accepteren dat er soms verdriet zal zijn, creëer je een veilige haven waarin jij volledig jezelf kunt zijn, inclusief momenten van verdriet en frustratie.

4. Zorg voor leven

Volgens Magalie is het zorgen voor ‘iets wat leeft’ één van de meest effectieve methoden om het geloof en de zin in de liefde weer terug te vinden. Planten en bloemen vullen je huis met levendige energie, maar je kunt er ook voor kiezen om (eindelijk!) dat gezellige harige vriendje uit het asiel te adopteren. Bovendien helpt het toevoegen van ‘leven’ in je huis om dichter tot jezelf te komen, om je leven in te richten volgens dat wat jij diep vanbinnen wilt, aldus Magalie.

5. Ga voor ‘mooi’!

Heb je altijd al een zwak gehad voor een bohemian stijl, ben je gek op kunst of houd je van industrieel? Alles wat jij mooi vindt is toegestaan, als het maar voor verandering zorgt. Want de beste manier om energie vrij te laten komen is door veranderingen door te voeren, aldus Magalie. Vergeet daarbij ook de slaapkamer niet: dé plek waar je je mannelijkheid, vrouwelijkheid of de manier waarop jij je voelt ultiem tot uiting kunt laten komen. Kies voor mooie kussens, satijnen lakens; alles waar jij blij van wordt.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Als laatste noemt Magalie het belang van kristallen in je huis: hematiet voor genezing, rozenkwarts voor de liefde, de amethist voor compassie en de pyriet zodat je evenwichtig en met beide benen op de grond staat.

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.

Meer lezen over bewust wonen?

Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis.

Volgend artikel
Ontdek de god(in) in jezelf
Ontdek de god(in) in jezelf