Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis

Door
Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis

Voelt je woon- of slaapkamer een beetje uit balans zonder dat je je vinger erop kunt leggen? Sla dan aan het schuiven met potten gevuld met groen.

Het zou zomaar kunnen dat een plant geplaatst op de verkeerde plek de zogeheten chi – levensenergie – in huis niet langer doet stromen.

Zo doe je er volgens de Chinese filosofie feng shui goed aan een plant in een hoek te plaatsen. Hierdoor wordt de hoek minder scherp en ontstaat er geen ‘stilstaande’ energie. Ook met een hangplant kun je zo’n hoek verzachten. En plaats je groen in een oostelijke hoek, dan zorgt het volgens de oude wijsheid voor familiegeluk en gezondheid.

Nog geen of te weinig groen in huis? Deze leukerds zijn very feng shui en zorgen voor geluk, balans en positieve vibes!

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Pachira

Je weet wel, van die gevlochten stengels met aan de top een paar vrolijke sprieten. De Pachira staat voor geluk en wordt beschouwd als een van de meest werkzame planten om positieve feng shui-energie in huis te brengen. In Azië wordt de Pachira ook wel geldboom genoemd. Volgens de Chinese feng shui leer trekken de bladeren van deze sierboom (die met een beetje fantasie op groene handen lijken) geluk en fortuin aan, en zijn de gedraaide stammen de schatbewaarders. Het aantal gevlochten stengels -variërend tussen één en vijf- dat de plant heeft, bepaald overigens welk aspect het meeste geluk brengt. Zo staan twee stengels voor de liefde, en drie stengels voor geluk, een lang leven en welvaart.  Men zegt dat het effect van deze plant extra krachtig wordt wanneer je ‘m in een rode pot zet.

Aglaonema

Wil het niet lukken je huis warm en uitnodigend te laten voelen? Haastje-repje naar de winkel voor de oosterse blijmaker Aglaonema met luchtzuiverend blad. Deze feng shui lieveling wordt in Azië al eeuwen gekweekt als geluksplant en is met name in China razend populair. Het rood in het blad staat symbool voor een huis waar het nooit koud en kil is, het zilver voor het afweren van armoede en de kleine stippen, strepen en spatten op het blad voor klein geluk.

Schefflera

In China is de Schefflera een van de meest gebruikte planten in feng shui. De bladvingers houden positieve energie vast en er wordt gezegd dat de plant welvaart bezorgt voor de mensen in haar omgeving. De manier waarop de vingers iets afhangen in combinatie met de stengel doet een beetje aan een paraplu denken, dat een beschermend effect zou hebben.

Peperomia

Peperomia wordt in Brazilië gezien als een hart-onder-de-riem-cadeautje dat zegt: ‘het komt allemaal goed’. Een lief presentje wanneer iemand een moeilijke periode doormaakt, gevoelens van stress ervaart of kwakkelt met zijn gezondheid. Ook beschermt en zuivert de plant de omgeving met zijn aanwezigheid door negatieve energie de deur te wijzen. Het perfecte housewarming cadeau!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl.

Zijn jouw vingers niet zo groen?

Er is hoop! Zo geef je je planten een lang en gelukkig leven. Lees ook deze ode aan de urban jungle: ‘Als we gasten in ons huis hebben, zeg ik voor de grap dat ze tegen de planten moeten praten. Stiekem meen ik het.’

Over auteur
Volgend artikel
Plasticsoep: wat is het en wat kunnen we eraan doen?
Plasticsoep: wat is het en wat kunnen we eraan doen?