Seks met verbinding in 4 stappen

Seks met verbinding in 4 stappen Seks met verbinding in 4 stappen Seks met verbinding in 4 stappen

Het verschil tussen seks en mindful vrijen? Het tweede gaat veel verder dan lichamelijk genot. Je verbind je met elkaar op zielsniveau, in plaats van dat jullie samen afstormen op een kortstondig hoogtepunt.

Een mindful bedpartner weet precies hoe hij met jou levelt en contact maakt. Hij of zij is compleet aanwezig, ziet elke bloos, voelt hoe snel je hart bonst en luistert naar alle geluidjes die je maakt’- en vice versa. Zulke seks met verbinding klinkt als ‘te mooi om waar te zijn’, maar dat is het niet. Want eigenlijk draait het allemaal om aandacht. Als je samen in het moment bent, komt die speciale verbinding vanzelf.

Volgens experts is je eerste ervaring met tantrische seks levensveranderd (in ieder geval voor je seksleven). Het brengt jou en je partner dichter bij elkaar en verdiept de liefdesband – klinkt best goed toch?

Zelf zorgen voor seks met verbinding? Dit zijn de 4 basisprincipes:

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

1. Enjoy the moment

Het is belangrijk om een ontspannen sfeer in de slaapkamer te creëren, zodat je beiden op je gemakt bent. Dim de lichten en geef de kamer een romantische gloed door kaarsen aan te steken. Ook kan het helpen om rustige muziek op te zetten.

Begin met een glaasje bubbels of wijn om van de eerste kriebels af te komen. Of breek de spanning door juist iets heel anders te doen dan normaal, zoals het blinddoeken van je partner.

2. Maak vooral oogcontact

Onze ogen vertellen veel over ons. Door diep in elkaars ogen te kijken, kijk je als het ware recht in iemands ziel. Heel bewust en lang oogcontact maken kan de intimiteit en passie tussen jullie weer aanwakkeren. Wanneer je dit een tijdje hebt gedaan zul je merken dat je je meer in contact staat met je partner en meer verbinding met elkaar voelt.

Het kan de eerste keer wat onwennig aanvoelen, maar het is het echt waard.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

3. Oefen in sensuele aanrakingen

Probeer te ontdekken waar jij graag aangeraakt wilt worden door je partner. En ook niet geheel onbelangrijk: ontdek ook de pleasure spots van je partner. Een goede eerste stap is een massage waarbij je duidelijk vertelt wat je fijn vindt (durf je best!).

4. Aanbid elkaar

Om er even een gigantische cliché in te gooien: zie het lichaam van je partner als een tempel (of als je nieuwe lievelingsplek, als dat fijner klinkt). Neem de tijd om rustig en bewust contact te maken met dit lichaam, wat je misschien al jaren kent. Probeer elke aanraking in het langzaamste tempo uit te voeren en je zult zien dat je zoveel nieuws ontdekt.

Zijn jullie klaar voor de volgende stap? Probeer dan deze oefeningen.

Meer lezen over seks?

Zit je in een lange relatie? Zo houd je de seks leuk

Volgend artikel
Waarom fijne collega’s zo belangrijk zijn voor je geluksgevoel
Waarom fijne collega’s zo belangrijk zijn voor je geluksgevoel