Terug naar overzicht

Angstig of onrustig? Deze etherische oliën helpen

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Angstig of onrustig? Deze etherische oliën helpen

In deze periode zijn we allemaal op onze hoede. Via via hoor je dat mensen besmet raken met corona en misschien heb je er zelf wel mee te maken. Het maakt onrustig. Logisch, maar aangezien het nog even zal duren, is het fijn om die onrust wat te verlichten.

Heb je wel eens gebruik gemaakt van etherische oliën? Deze vijf komen goed van pas in het geval van angst en onrust. Door ze in een diffuser te doen of op je kussen te druppelen, kunnen etherische oliën een positief effect hebben op je gezondheid en gemoed.

1 Lavendelolie

De bekendste op nummer 1: lavendelolie. Alleen de geur ervan werkt al ontspannend. Lavendel is prettig als je moeite hebt om in slaap te komen of ’s nachts veel wakker wordt. Druppel een beetje olie op je kussen en je ontspant makkelijker als je in bed ligt. Een bad met lavendelolie brengt je zenuwstelsel tot rust.

2 Ylang-ylangolie

Herkenbaar aan de zoete geur: ylang-ylangolie. Een geschikte olie om in het geval van angst te gebruiken omdat het naast een kalmerende ook een opbeurende werking heeft. Angstige gevoelens maken somber en met een beetje ylang-ylangolie breng je je gemoed weer in balans. Een andere opbeurende én fris ruikende olie is wilde sinaasappel-olie.

3 Frankincense-olie

Voor depressieve en angstgevoelens is frankincense-olie goed. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk en heeft daarom ook een positieve werking op pijn en ontstekingen. Gebruik niet teveel van deze olie, maar combineer het bijvoorbeeld met lavendel- of kamilleolie.

4 Kamilleolie

Voor meer innerlijke rust gebruik je kamilleolie. Deze olie helpt je te ontspannen in het geval van een vol hoofd. Piekeren (voor het slapen gaan) neemt af door middel van kamilleolie. Deze olie brengt je vanuit je hoofd in je lijf en komt in die zin dus goed van pas bij onrust en angst.

5 Vetiverolie

De laatste uit het rijtje is een hele krachtige: vetiverolie. Het is een aardende en kalmerende olie die wordt ingezet bij het verwerken van een trauma of shock. De olie kalmeert overactiviteit van de hersenen en dat is in het geval van angst en onrust geen overbodige luxe.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen