Waarom planten een hoofdrol in je leven verdienen

Waarom planten een hoofdrol in je leven verdienen Waarom planten een hoofdrol in je leven verdienen Waarom planten een hoofdrol in je leven verdienen

Ze leven onder ons, naast ons, boven ons en hebben stammen, blad, takjes en bloesems in alle soorten, kleuren en maten. Planten, onze groene vrienden, laten ons ademen, voeden ons én helen ons. Daarom verdienen ze een hoofdrol in ons leven.

Dat is in een notendop de visie van Lisette Kreischer: gepassioneerd planteneter, plantactivist en schrijfster van (o.a.) het boek Plant Pharmacy. Al sinds haar kindertijd verbaast Lisette zich over hoe briljant Moeder Aarde is. Over de bijzondere en medicinale lekkernijen die uit onze aarde groeien en hoe ze ons het hele jaar door heil, gezondheid en zuurstof geven.

Met haar werk als (kookboeken)schrijver, receptenmaker en medebedenker van The Dutch Weed Burger hoopt ze de plant haar rechtmatige plek in de wereld terug te geven. Ze richt daarom de spotlight op de mogelijkheden van planten en kruiden als overheerlijk hoofdingrediënt in de keuken én als ondersteunend medicijn door de seizoenen.

Planten voeden en genezen ons

Verse groenten zijn overheerlijk en onmisbaar in een gezonde levensstijl. Kijk je een stapje verder, dan ontdek je een groot scala aan prachtige planten en kruiden die óók heerlijk zijn en bovendien behoorlijk voedzaam. De brandnetel is een bekende variant – heerlijk om soep van te maken of te verwerken in een stamppotje, maar ken je de voedende werking van de paardenbloem, witte dovenetel, madeliefjes en het kleefkruid ook al? Deze en nog veel meer namen uit het plantenrijk geven onze gezondheid op verschillende vlakken een boost. Denk aan een betere energiestofwisseling, regulering van de hormonen, verbeterde bloedsomloop en ontgifting van het lichaam.

Planten kunnen ons helen

Kruiden en plantjes worden al sinds jaar en dag ingezet als medicinale middelen tegen allerlei kwaaltjes. Sinds er tegen praktisch elke kwaal een medicijn bestaat zijn we de planten en kruiden echter een beetje vergeten en dat is hartstikke zonde, als je het Lisette vraagt. Veel simpele en veelvoorkomende gezondheidsklachten zijn namelijk ook tegen te gaan met planten en kruiden; natuurlijke middelen met een enorm krachtige helende werking. Slaapproblemen, ontstekingen, hoesten, artrose, verkoudheid en huidproblemen vormen slechts een kleine greep uit de vele gezondheidsproblemen waar kruiden en planten tegen kunnen optreden.

Planten hebben een spirituele werking

Weleens gehoord van de spirituele werking van het eucalyptusblad, de orchidee of de lavendel? Onrust en negatieve energie krijgen geen kans met deze natuurlijke vrienden in huis. Verschillende planten en kruiden brengen liefde, energie, vruchtbaarheid, zuivering, ontspanning en rust. En het mooie is: meer dan een leuk potje, een beetje grond en de juiste planten- of kruidensoort heb je niet nodig.

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.

Meer lezen over planten?

Op z’n Feng Shui’s: dit zijn de perfecte planten voor in huis.

Volgend artikel
Dol op groen, maar geen groene vingers?
Dol op groen, maar geen groene vingers?