Vier het leven Vier het leven Vier het leven

Deze zomer gaat het allemaal net even anders dan anders: geen grote festivals, voor velen geen vakantie naar het buitenland en niet onbezorgd samenkomen. Gelukkig zijn er geweldige initiatieven om tóch het leven te vieren onder de zomerse zon, die ook nog eens voldoen aan de regels rond Covid-19.

Happinez nam een kijkje bij Tijdloos: een mix tussen een kampeervakantie en genieten van festivalvibes in een prachtig natuurgebied in Drenthe. De organisator ID&T noemt het ‘de grootste chill-out van 2020’ en zo voelt het ook!

Kleurrijke speeltuin

Het idee achter Tijdloos is: geen verantwoordelijkheden, wekkers of schema’s. De meest bijzondere kunstenaars, vrije geesten en paradijsvogels zijn uitgenodigd om op de stranden, velden, eilanden en bossen van het Ermerstrand (ruim 20 hectare!) een kleurrijke speeltuin te creëren voor alle leeftijden. Van de vrolijke tentjes op de kampeervelden tot de magische lichtjes in de bomen – alle ingrediënten zijn aanwezig om even buiten de tijd te leven en vrijheid en ontspanning te vieren.

Los van de waan

Op de camping van Tijdloos kun je je eigen tent of kampeermiddel meenemen, maar je kan ook een van de ‘kant-en-klare’ tenten boeken. Happinez’ hoofdredacteur Eveline Helmink sliep samen met Happinez’ brand manager Tess Warmerdam een paar nachten in een Kleine Nachtwaker en ging overdag op avontuur: “Wat meteen opvalt, is hoe prachtig uitgestrekt het terrein is. Dat geeft letterlijk zoveel ruimte! Om elke hoek is iets nieuws te ontdekken of te bewonderen, wat het een feestje maakt om te dwalen over de eilanden en langs de stranden. We begonnen de dag met ecstatic dance en eindigden de dag onder de sterrenhemel in een gloeiend warmgestookte hottub, lagen ontspannen in de hangmatten op het strand en zaten in heerlijke loungebanken vooraan bij een buitenconcert van de Classic Lounge Collective. Dat, in combinatie met de prachtige natuur en het comfortabel slapen in een fijne tent, maakte dat ik me ook oprecht even helemaal los van de waan van de dag voelde. Een heerlijke bubbel om in te verdwijnen.”

Thuiskomen bij jezelf

Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel van de programmering van Tijdloos. Rond de vuurplaats vinden bijzondere ceremonies plaats met live muziek en rituelen en er is onder meer yoga, meditatie, breath work, klankbaden en een healing garden vol betekenisvolle wellness. Of The HeartSpace, een tent op Tijdloos waar mensen via muziek, soundhealing, ecstatic dance, singing circles, ceremonies en mantra bij zichzelf kunnen thuiskomen in een wereld die door een flinke transitie heengaat.

Als je meer zin hebt om sportief bezig te zijn: op het meer kan je suppen, varen en waterskiën. Even helemaal niets is ook een fijne optie: er zijn twee grote stranden, één voor families met kinderen en één voor volwassenen. Eveline: “Tijdloos is ontspanning voor body, mind én soul”.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Tijdloos.

Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Lekker buitenspelen: 7 leuke natuurspeeltuinen
Lekker buitenspelen: 7 leuke natuurspeeltuinen