Ben jij een medium? Verken je zesde zintuig 

Ben jij een medium? Verken je zesde zintuig  Ben jij een medium? Verken je zesde zintuig  Ben jij een medium? Verken je zesde zintuig 

Krijg jij wel eens een boodschap van het universum? Een symbool op je pad, ingeving, financiële meevaller op een perfect moment? Het universum denkt mee.

Maar wie zijn daar dan, in dat universum? Toch God? Engelen? Geesten? Gidsen? Waar is het universum überhaupt? Hoe verken je je zesde zintuig?

Het zijn vragen waar de meeste stervelingen geen antwoord op hebben, maar er zijn uitzonderingen. Er zijn mensen die ervaringen hebben die buiten de aardse beleving vallen. Hoe zit dat dan precies? Drie inzichten over mediamieke gaven. Kun je meteen checken of je er zelf aanleg voor hebt.

Intuïtie: aanwezigheid voelen

Verken je mediamieke gaves en begin met het belangrijkste aspect van een ontwikkeld zesde zintuig: intuïtie. Je slaat een straat in die je normaal nooit inslaat en komt een bekende tegen of trekt een outfit aan die heel erg lijkt op die van degene met wie je koffie gaat drinken. Simpele voorbeelden van intuïtie (telepathie). De kracht ervan komt naar voren als je intuïtie je een onverwachte kant op leidt: je wordt verliefd terwijl je in een goede relatie zit en voelt dat je hier iets mee moet. Of er komt een aantrekkelijke baan voorbij terwijl je een hele fijne baan hebt en toch weet je: dit moet ik doen. Je intuïtie is sterk aanwezig en overtuigend. Je kunt intuïtief ook iets ontastbaars aanvoelen: de aanwezigheid van iets of iemand terwijl je alleen bent. Welkom zesde zintuig. Voor de meeste mensen is dit ‘voelen’ geen reden om contact aan te gaan met entiteiten, maar voor mediums is het dat wel.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Dromen: bijzondere ontmoetingen

Dromen onthouden, is een kwestie van openstellen. Schrijf je wensen, vragen, intenties op een briefje (één per keer) en leg dat onder je kussen. Doordat je je ergens op focust, komt het terug in je dromen. Misschien niet meteen, maar na een paar nachten. Geef het even tijd en volg je dromen, schrijf ze op, analyseer en bespreek ze. Op deze manier verken je je zesde zintuig. Mediamieke ervaringen komen in dromen tot uiting als je gidsen of overleden dierbaren ontmoet. Gidsen maken zich nooit ongevraagd kenbaar, maar een briefje onder je kussen waarop je vraagt om een ontmoeting of een visualisatie voor het slapen gaan, kan helpen. Nog iets mediamieks dat in dromen naar voren kan komen: een voorspellende boodschap. Kijk na zo’n droom of je er actief iets mee moet en kunt doen. Twijfel je? Vertel luchtig (als in: de meeste dromen zijn bedrog) over je droom aan degene die het aangaat. Dan neem je de zwaarte weg, maar zendt je de boodschap wel de wereld in.

Beelden: blik in het hiernamaals

Tot slot zijn er mensen die geesten, engelen en gidsen zien, horen en ervaren. In het boek Een blik in het hiernamaals beschrijft medium Jozef Rulof hoe mediumschap op zijn pad is gekomen. Het is een oud boek (jaren ’30) waarin het christelijk geloof behoorlijk aanwezig is en goed en kwaad drastisch gescheiden worden, maar als je daar doorheen leest, is het fascinerend. Waar gaat het over? André, een man van eind twintig ontmoet zijn gids Alcar. Alcar laat hem andere sferen en entiteiten zien: verdrietige geesten bij een graf, een ziel die loskomt van een lichaam bij het overlijden, geesten die gelukkig samen leven in een andere sfeer. Alcar en André voorspellen samen de toekomst voor zieke mensen en wat heel interessant is, is dat Alcar André waarschuwt voor slechte waarzeggers. Hij legt uit dat mensen door intuïtie en telepathie redelijk gemakkelijk gedachten van elkaar op kunnen pikken (denk aan goochelaars). Échte mediums of waarzeggers krijgen advies van hun gidsen. Een duidelijk en tegelijkertijd ongrijpbaar onderscheid.

Verken je zesde zintuig, leer meer!

  • Een bik in het hiernamaals van Jozef Rulof
  • Ben ik echt een medium? Van Marisa Bottenheft

En ook…

  • Zo maak je contact met je gidsen
  • Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan
  • Je dacht dat je vijf zintuigen had? Je hebt er veel meer!
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Gelaatskunde: ontdek jezelf in je voorhoofd, ogen en oren
Gelaatskunde: ontdek jezelf in je voorhoofd, ogen en oren