Zo vind je wat je zoekt: de kunst van het vinden

Zo vind je wat je zoekt: de kunst van het vinden Zo vind je wat je zoekt: de kunst van het vinden Zo vind je wat je zoekt: de kunst van het vinden

Het leven geeft je soms, op manieren die je niet zelf had kunnen bedenken, aanwijzingen die je vooruithelpen of die je iets nieuws doen ontdekken. Serendipiteit wordt dat genoemd, iets wat je nog kunt versterken door naar je intuïtie te luisteren. 

Wat kun je nu precies doen om in je eigen leven ‘de kunst van het vinden’ onder de knie te krijgen? Is het een kwestie van openstaan? Moet je ook alert zijn, gebruikmaken van alle kennis die je in je hebt? Ja, dat helpt allemaal. Maar de kunst is om ook te durven luisteren naar dat stemmetje en af te gaan op je intuïtie.

Als je in je eigen leven de kans op serendipiteit wilt vergroten, maak je dan los van het idee dat je altijd diep moet nadenken om iets op te lossen. Laat gaan, al dat gepieker, en durf te vertrouwen op het idee dat alles wat je zoekt er al is; je moet het alleen nog even tegenkomen.

1. Neem de tijd

Laat het idee van een vastomlijnd plan los. Vertrouw erop dat geen richting hebben je juist brengt waar je wilt zijn.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Onthaast – rennend naar de volgende afspraak kan je van alles ontgaan. Zorg voor voldoende mijmermomenten waarop je niets hoeft van jezelf, ook al is het maar 10 minuten. Op momenten van totale ontspanning sta je open voor wat jou wil vinden.

2.Gebruik je zintuigen

Wandel bijvoorbeeld rustig door een mooi bos of langs het strand en probeer al je zintuigen open te zetten. Kijk of luister je wel echt? Merk op hoe geuren je van alles vertellen.

Wat is voor jou de meest natuurlijke manier om bij je intuïtie te komen? Zie je de dingen vaak voor je? Hoor je een innerlijke stem die je leidt, of ben je iemand die vooral veel (aan)voelt? Besteed extra aandacht aan signalen van dat zintuig.

3. Onderzoek je gedachten

Onthoud je dromen, visioenen en fantasieën.

Doorzie welke ideeën je beperken om iets nieuws te ontdekken. Ben je bang dat anderen het gek vinden, of dat het mislukt? In je onderbewuste sla je herinneringen op aan alle momenten waarop je reageerde vanuit de impuls om te overleven. Die herinneringen worden soms gekleurd door angst, spanning, verwarring of gebrek aan vertrouwen: je ‘blokkades’ of belemmerende gedachten. Dit is niet de soort gedachte die bij serendipiteit hoort. Gedachten die daar wél bij horen, maken je blij. Ze geven je energie.

Meer lezen?

Zo bescherm je jezelf tegen de negatieve energie van anderen.

Volgend artikel
10 dingen die ons universeel vrolijk maken
10 dingen die ons universeel vrolijk maken