Lieve Kreeft, dit is je health-horoscoop

Lieve Kreeft, dit is je health-horoscoop Lieve Kreeft, dit is je health-horoscoop Lieve Kreeft, dit is je health-horoscoop

Je lichaam is in 2020 net zo lief voor jou als jij voor je lichaam. Dat klinkt misschien als een voor de hand liggende waarheid, maar je kunt die echt aan den lijve ondervinden. 

Als je lijf blij is, ben jij blij

Je lichaam reageert als een goed verzorgd racepaardje als jij het geeft wat het nodig heeft: vrijheid om te bewegen en het allerbeste voedsel dat er is. Dat wil zeggen heel veel verse en onbewerkte plantaardige producten. Het omgekeerde is ook waar: verwaarloos je lichaam, beweeg zo min mogelijk, voed jezelf met bewerkt, zoet, zout en kunstmatig voedsel en je zult zien dat de weegschaal een vervelende verrassing voor je heeft.

Investeer in je lichaam

Jupiter staat in Steenbok en dat geeft een soort boemerangeffect, de dingen die je in je lichaam investeert, komen dubbel en dwars terug. Ten goede of ten kwade. Zo’n Jupiter-positie kan er ook voor zorgen dat je vol vertrouwen de adviezen opvolgt van iemand (het kan ook een boek zijn) die je als jouw soort persoonlijke gezondheidsgoeroe hebt benoemd.

Je kunt veel nieuwe dingen over je eigen lichaam leren, maar blijf wel je nuchtere verstand gebruiken. Als de adviezen een extreem karakter hebben, passen ze waarschijnlijk niet bij jou en misschien wel bij niemand. Als je behoefte hebt aan meer energie, kan het goed zijn je lever te ontzien: geen extreme kuren, maar minder vet en alcohol, voldoende citrusvruchten en je merkt al snel dat je energieniveau toeneemt.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Zorg goed voor je sterke lijf in 2020, Leeuw
Zorg goed voor je sterke lijf in 2020, Leeuw