Terug naar overzicht

Volle maan in Leeuw: zet je schrap voor sterke emoties

Categorie
Volle maan in Leeuw: zet je schrap voor sterke emoties

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Op zondag 9 februari schuift deze turbulente maan ’s ochtendsvroeg in het vuurteken Leeuw. Dit kun je merken van haar bijzondere maanenergie.

Volle maan, een actieve fase

Twee dagen vóór en twee dagen na volle maan zitten we in een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald en we barsten van energie.⁣⁣ Herkenbaar? De nadelen van die toegenomen energie zijn vaak een slechte nachtrust, intense dromen en/of een onrustig gevoel. Ook kun je emotioneler of gevoeliger zijn.

Emoties kunnen heftig oplopen

Zondag is de maan om stipt om 08:33 uur volledig gevuld. In deze periode kunnen je emoties niet alleen heftig oplopen (zoals beschreven hierboven), ze kunnen ook uitbundig worden geëtaleerd. Dit komt doordat Leeuw, het sterrenbeeld waar de maan in staat, nou eenmaal houdt van vertoon en theater.

Heb je onlangs een wens gedaan of gewerkt naar een doel? Dan kan dit weekend het resultaat zichtbaar worden van alle inspanningen die je hebt gepleegd. Je mag gerust trots zijn op je inzet en doorzettingsvermogen. En met maan in Leeuw is dat een passende emotie. Zonder jou was dit nooit tot stand zijn gekomen. Tijd om dankjewel te zeggen tegen de kosmos en vooral tegen jezelf.

Volle maan-ritueel

Nu zowel je positieve als negatieve gevoelens emoties tijdens de volle maanfase versterkt kunnen worden, is het fijn om kort stil te staan bij wat je voelt. Dat kun je doen met dit volle maan-ritueel voor dankbaarheid.

  • Neem even de tijd om aan ten minste drie mensen, plaatsen, situaties of dingen te denken waarvoor je dankbaar bent. Voel de dankbaarheid in je lichaam.
  • Maak een lijst op van personen voor wie of dingen waarvoor je dankbaar bent.
  • Verbrand je dankbaarheidslijst nadat je deze hebt geschreven. In deze tijd van de maand wil je loslaten.
  • Als het goed voelt, spreek je de volgende mantra uit: ‘Ik weet dat ik gezegend ben en ik leef mijn leven in die wetenschap.’

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Meer lezen?

  • 3 supermanen om naar uit te kijken
  • Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven
  • Yasmin Boland over de kracht van de maan en haar fasen

Door anderen gelezen