Volle maan in Vissen: dit kun je verwachten

Volle maan in Vissen: dit kun je verwachten Volle maan in Vissen: dit kun je verwachten Volle maan in Vissen: dit kun je verwachten

Op dinsdag 21 september staat de volle maan om 01.54 uur in het gevoelige waterteken Vissen. Dit sterrenbeeld is naast gevoelig ook een erg dromerig, creatief en spiritueel teken. Lees hier wat deze eigenschappen tijdens de volle maan voor jou kunnen betekenen. 

Oogstmaan

De volle maan in september wordt ook wel de oogstmaan genoemd. Het is het moment waarop we afscheid nemen van de zomer en ons voorbereiden op de herfst. Sterker nog, deze volle maan valt tegelijk met de start van de herfst. Een prachtig moment om de creatieve zaadjes te oogsten die je eerder in het jaar gezaaid hebt. Op spiritueel niveau staat deze mooie volle maan voor optimisme, vrijgevigheid, geluk en goed nieuws.

En dat komt goed uit, want jij bent eropuit om je grenzen te verleggen. Letterlijk. De volle maan is een goed moment om op reis te gaan, verre oorden trekken je daarbij het meeste aan. Maar ook het maken van vrienden lijkt op een natuurlijke manier tot stand te komen, waarbij de kans groot is dat je vrienden voor het leven maakt. Dit is ook het juiste moment om dat (huur)contract te tekenen, misschien toch voor die hogere functie te gaan of om die onderhandeling aan te gaan.

Emoties lopen hoog op

Maar vergeet daarbij niet dat diezelfde oogstmaan er ook voor kan zorgen dat de emoties hoog op kunnen lopen. Je voelt je emotioneler en misschien wat sentimenteler dan normaal. Je stemmingen schommelen, en je snapt soms je eigen emoties niet. Om gek van te worden! Maar dit is begrijpelijk als je bedenkt dat het gevoelige teken Vissen hier de oorzaak van kan zijn. Probeer voor jezelf een schifting te maken in de emoties die er mogen zijn, en de emotionele ballast of bagage die je mag laten gaan. Dit helpt je om plaats te maken -in je hart- voor de uitdagingen die je nog te wachten staan.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook


Kritiek van anderen

Niet alleen je eigen emoties kunnen de overhand nemen, ook de emoties van anderen kunnen van invloed zijn op jouw gemoedstoestand. Je bent extra gevoelig voor kritiek of zware (vaak negatieve) emoties van anderen. Het is dus belangrijk om in deze periode je grenzen duidelijk aan te geven. Tot hier en niet verder. Je zult je er beter door voelen. Ook ben je -nu we weer richting de donkere dagen van het jaar gaan- niet graag alleen. Je zoekt bewust het gezelschap van anderen op, al lijk je soms wat in jezelf gekeerd. Dit is weer een typische eigenschap van het teken Vissen, die zich dan weer even laat zien.

Probeer zoveel mogelijk je energie te sparen tijdens deze volle maan, want alsof het allemaal nog niet genoeg is, hebben we eind deze maand ook nog te maken met de laatste Mercurius Retrograde van het jaar. Lees hier wat dit voor jou kan betekenen. Alvast een tip: bereid je goed voor.

Meer lezen over de maan?

Volle maan: deze tips helpen je beter te slapen.

Volgend artikel
Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld
Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld