Voel je de kracht van de spirituele wereld, Kreeft?

Voel je de kracht van de spirituele wereld, Kreeft? Voel je de kracht van de spirituele wereld, Kreeft? Voel je de kracht van de spirituele wereld, Kreeft?

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. In mei brengen Venus en Mercurius in Tweelingen hun tijd door in de meest spirituele zone van het teken Kreeft, jouw teken. De liefde voor en het contact met dat wat je niet kunt zien en niet kunt vasthouden, kan daardoor heel sterk voelen.

Denk aan overleden voorouders, geesten in de natuur of ‘het goddelijke’, maar ook de spirit van dieren of kristallen. Waar je op andere momenten sterk kunt twijfelen aan het bestaan ervan, of hun aanwezigheid ver weg lijkt, is dat in mei een heel ander verhaal.

Spirituele ervaring

Probeer de plaatsen op te zoeken waar je dit gevoel kunt vieren. Denk aan plaatsen van afzondering, zoals kerken, kloosters of de natuur. Daar voel jij je het meest thuis, daar voel je de kracht van deze onzichtbare, spirituele wereld. Het deert je niet dat anderen in deze periode liever op een terras zitten of op het strand. Je voelt duidelijk dat je je eigen innerlijke stem moet volgen, dat dit nodig is om het contact met je intuïtie en spiritualiteit te versterken. Misschien zou je soms willen dat je partner jou hierin volgt of jou beter begrijpt. Dan kan het lastig zijn om jouw spirituele ervaring te delen. Maar in mei kan je partner zich meer openstellen, wat een verdieping betekent in de liefde die jullie voor elkaar voelen.

Het vuur van de liefde

In juni, als Venus het teken Kreeft bezoekt, voel jij sowieso het vuur van de liefde oplaaien. Je voelt je tweehonderd procent elegant en begeerlijk en hebt de behoefte om dat aan de wereld te tonen. Dat zou je kunnen benadrukken door nieuwe kleren te kopen die jouw natuurlijke schoonheid laten schitteren. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om de wereld te laten zien hoe mooi je bent. Door een persoonlijke tatoeage misschien, of een huidbehandeling.

Aantrekkingskracht

Anderen voelen zich prettig in jouw gezelschap en willen zich koesteren in jouw warmte. Dat geldt vooral voor het andere geslacht. De aantrekkingskracht die je hebt kan tot reacties leiden die soms zelfs wat overweldigend zijn, waardoor je je verlegen voelt, omdat je niet weet hoe je moet reageren. In je schulp kruipen is dan de eerste Kreeft-reflex. Toch kan het nodig zijn dat je duidelijk grenzen aangeeft, als de aandacht je teveel wordt. Voel je daar niet schuldig over, je hoeft echt niet altijd aardig te zijn tegen iedereen. Gewoon charmant blijven glimlachen, maar wel zeggen waar het op staat. En daar niet te lang mee wachten…

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden
Horoscoop Leeuw: er kunnen nieuwe ideeën geboren worden