Iyengar Yoga: 3 redenen om het te beoefenen

Iyengar Yoga: 3 redenen om het te beoefenen Iyengar Yoga: 3 redenen om het te beoefenen Iyengar Yoga: 3 redenen om het te beoefenen

Er zijn veel verschillende vormen van yoga, waarvan Hatha, Yin en Ashtanga de meest bekende zijn. Een minder bekende yogavorm is Iyengar Yoga. Bij deze yogavorm ligt de nadruk op de precisie van de beweging en de balans tussen overstrekken en onderstrekken.

Een zeer fysiek gerichte yogavorm dus, maar juist door de precisie en het werken naar de perfecte houding verscherp je ook je focus en versterk je de eenheid tussen lichaam, ziel en geest. Drie redenen om Iyengar Yoga te beoefenen.

Emotionele en lijfelijke balans

Wel eens het idee dat je beter geaard zou kunnen zijn? Dat je te veel in je hoofd zit? Ben je chaotisch, vergeet je veel? Dan is Iyengar Yoga jouw vorm. Tijdens de les werk je aan alignment en evenwicht in je bewegingen. Je daagt je lichaam uit door lange tijd in houdingen te blijven staan en word je bewust van elke spier en elke vezel in je lijf door ernaartoe te ademen. Hierdoor ontstaat er een evenwicht dat zich niet alleen lichamelijk manifesteert, maar ook emotioneel.

Levenskracht door je hele lichaam

Iyengar, de bedenker van de yogavorm, heeft zichzelf geheeld door yoga. Hij leed aan tuberculose en artsen hadden de hoop opgegeven. Op dat moment dacht Iyengar: dan ga ik mezelf genezen. Hij beoefende dagelijks uren achtereen yoga en heelde zichzelf. Door de houdingen en de manier van ademhalen wordt het lichaam krachtiger én sensitiever. En nog belangrijker: jij leert je lijf ultiem goed kennen en weet hoe je de levenskracht (prana) kunt laten stromen tot in alle uithoeken.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Inclusief dosha-test

Dieper slapen

In deze onrustige tijden is en blijft goed slapen een uitdaging. Alle yogavormen ondersteunen hierbij, maar Iyengar Yoga verhoogt je aardingspercentage door de krachtige eenheid tussen lichaam en geest die het bewerkstelligt. Wat je daarvan ’s nachts merkt? Je slaapt dieper en verdwijnt minder makkelijk in andere velden die ervoor zorgen dat je je ’s morgens niet uitgerust voelt.


Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen
Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen