Vind je eigen bioritme

Vind je eigen bioritme Vind je eigen bioritme Vind je eigen bioritme

Alles in de natuur – dus ook onze eigen innerlijke klok – beweegt op de ritmes van de aarde, de maan en de zon. Volg hun beweging en ontdek wanneer je fysiek en emotioneel in optima forma bent (en wanneer niet).

Kosmisch uurwerk

Alles wat leeft wordt aangestuurd door de draaibewegingen van het kosmische uurwerk. Er is een dagritme, een maandritme en het jaarritme dat 365 dagen duurt: de laatste wordt geregeerd door de loop van de aarde rond de zon, die op zijn beurt het aantal zonuren per dag bepaalt en daarmee de seizoenen.

Biologische klok en bioritme

De dagelijkse variaties in je lichamelijke en emotionele energie worden aangestuurd door de biologische klok. Mensen en dieren worden wakker, krijgen honger en vallen in slaap op vaste tijden binnen 24 uur die een dag telt. Dat heeft ook alles te maken met je bioritme, dat volgens de Berlijnse arts Wilhelm Fliss voor vrouwen 28 dagen is: de duur van de gemiddelde menstruatiecyclus.

Topvorm

De Estlander Nicolai Pärna deed onderzoek naar deze ritmes en zijn ideeën werden de basis voor bioritme, dat je kunt gebruiken om te voorspellen welke dagen je emotioneel, lichamelijk, of intellectueel in topvorm bent. Of het bioritme voor jou werkt, kun je het beste ondervinden door het eens uit te proberen, op www.catharinaweb.nl/bioritme bijvoorbeeld.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Waarom op blote voeten lopen goed voor je is
Waarom op blote voeten lopen goed voor je is