Deze edelstenen kunnen helpen bij angst

Deze edelstenen kunnen helpen bij angst Deze edelstenen kunnen helpen bij angst Deze edelstenen kunnen helpen bij angst

Angst bestaat vaak vooral in je hoofd. Door je heel bewust te worden van je lichaam en van het hier en nu, kun je voorkomen dat je je door angstige gedachten laat meeslepen. Bepaalde edelstenen hebben een aardende werking volgens kristallenexperts en kunnen je daar bij helpen.

Volgens Energy Muse zijn deze edelstenen precies wat je nodig hebt om het piekeren te stoppen. Hun energetische samenstelling zou kalmerend werken, zodat je je angst beter los kunt laten.

Laat het los met lepidoliet

Lepidoliet is doorschijnend en meestal lila of roze van kleur. De energie van deze edelsteen zou balans brengen in je derde oog-chakra. Dit energiecentrum in je lichaam is verbonden met je gedachten. Gebruik lepidoliet om je bewust te worden van angstige gedachten, en van de triggers ervan. Waar ben je bang voor? En door welke gebeurtenissen of welk gedrag wordt dat gevoel veroorzaakt? Als je de oorzaak weet, maakt dat de angst minder sterk.

Lepidoliet bevat van nature lithium, dat ook een ingrediënt is in veel kalmeringsmiddelen. Het zou dus een hele krachtige steen zijn voor het beheersen van je angst. Voel je angst opkomen? Houd de lepidoliet tussen beide handen vast en zeg: ik ben me bewust van mijn angst en kies ervoor om die los te laten. Haal rustig adem totdat je voelt dat je angst is weggeëbd.

Kalmeer met Blue Lace agaat

De Blue Lace agaat of blauwe chalcedoon zou troostende en stress- en angstverminderende eigenschappen hebben. Door alleen maar naar de prachtige blauwe kleur en de patronen van de steen te kijken, zou je al tot rust komen. Maar de werking gaat nog dieper. Blue Lace agaat zou volgens kristallenexperts verbonden zijn met zowel je derde oog-chakra als je kruinchakra. Het zou hiermee een brug vormen tussen je gedachten en je hogere zelf.

Gevoelens van angst overvallen je soms vooral op momenten dat je het helemaal niet verwacht. Draag daarom altijd een Blue Lace agaat bij je, bijvoorbeeld in je tas of broekzak. Op die manier kun je de steen tevoorschijn halen als je behoefte hebt aan kalmte, waar je ook bent.

Lees ook: Werking van agaat


Rustig aan met amethist

Net als lepidoliet zou ook amethist verbonden zijn met je derde oog-chakra. Deze paarse edelsteen zou je helpen om de vrede en stilte in jezelf te voelen. In die stilte is het makkelijker om jezelf te scheiden van de ‘ruis’ die wordt veroorzaakt door angst. Door je te realiseren dat jij niet je angsten bent, word je vanzelf kalmer.

Met amethist zou je de sfeer en energie in een kamer positief kunnen beïnvloeden. Leg de steen in je slaapkamer of in een andere kamer waar je wel wat kalmte en vredigheid kunt gebruiken.

Als je geen edelstenen bij de hand hebt…

Als je je nú ergens druk over maakt, maar geen lepidoliet, Blue Lace agaat of amethist in huis hebt, kun je ook een andere edelsteen kiezen. Maar iets heel anders zou ook kunnen werken, zoals een sieraad met een bijzondere betekenis of een vakantiesouvenir. Het belangrijkste is dat je een tastbaar ‘iets’ als hulpmiddel gebruikt om jezelf uit je hoofd en weer in je lichaam te brengen. En je terug te brengen in het hier en nu.

Beeld: fotografie door Danique van Kesteren, styling door Maaike Koorman

Meer lezen over edelstenen?

Deze edelstenen halen het beste in je naar boven – op basis van je sterrenbeeld.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans