Zo helpt de lente je bij een nieuw begin

Zo helpt de lente je bij een nieuw begin Zo helpt de lente je bij een nieuw begin Zo helpt de lente je bij een nieuw begin

Hij komt eraan, de lente. We vieren dat de zon schijnt, de vogels fluiten, de eerste knoppen uitluiken, de lucht weer blauw is. Beweeg vooral mee met het ritme van dit seizoen, want er is geen periode zo geschikt voor een frisse start als het voorjaar. 

Alles begint opnieuw

De lente staat bij uitstek symbool voor een nieuw begin. Kijk maar om je heen. De natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. De kale takken lijken nu nog te slapen, maar het spektakel staat op het punt om te beginnen. De eerste knoppen komen uit, en dan barst plotseling het feest los in een explosie van bloesem. Het oude is opgeruimd en maakt ruimte voor het nieuwe. Bij de lente begint de cyclus opnieuw.

Keer naar buiten

Die grote omkeer geldt niet alleen voor de natuur. Na een periode van stilte, innerlijke rust en ontspanning is het ook voor ons tijd om naar buiten te keren. Om het verleden achter te laten en nieuwe ideeën in beweging te zetten. Maak schoon schip door bijvoorbeeld je huis energetisch te reinigen. Open de ramen, ruim spullen op die je niet meer nodig hebt en voel hoe je huis zich vult met nieuwe levensenergie.


Jonge, frisse energie

De lente staat voor vrolijkheid, optimisme en uitbundigheid. Je voelt de energie om je heen veranderen. Beweeg mee met die jonge en frisse energie en ga naar buiten. Wees je bewust van alles om je heen en zoek elk teken van de lente. Voel het gras onder je voeten, de lentewind door je haren en maak verbinding. Voel hoe het je raakt en nodig ook de lente in jou uit. Wat ontluikt er in jou?

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Creatie en nieuwe ideeën

Je zult merken dat door die transformatie van energie ideeën makkelijker tot je komen. Je ziet mogelijkheden en zit boordevol inspiratie. Ga voor creatie bij voorkeur met je neus naar het oosten zitten, de windrichting die gekoppeld is aan de lente. In het oosten heb je de vrije ruimte om te experimenteren met alle ingevingen die je hebt. Het is de plek voor een nieuw begin, om al jouw dromen en doelen te manifesteren.

Leven met de seizoenen: iets voor jou?

Wil je ook ontdekken wat leven met de seizoenen je kan brengen? Meld je dan gratis aan voor Happinez’ Leef met de seizoenen. Ontvang 6 mails in je inbox vol met inspiratie, oefeningen en cadeaus. Ontdek de kracht en het ritme van elk seizoen én wat het voor jou kan doen. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Dat kan hier.

Meer over de lente?

Vier de lente met deze vijf rituelen.

Volgend artikel
Een ode aan de lente
Een ode aan de lente