Zo creëer je een magisch en moeiteloos leven

Zo creëer je een magisch en moeiteloos leven Zo creëer je een magisch en moeiteloos leven Zo creëer je een magisch en moeiteloos leven

Ernestine Numan is coach en geeft retreats voor drukke moeders. Speciaal voor Happinez schreef ze een paar persoonlijke en herkenbare columns, zoals deze over leven in vrije flow.

Magisch en moeiteloos leven, wie wil dat niet? In de realiteit is het leven vaak meer een arena met hoogtepunten en dieptepunten, winst en verlies. Soms zijn we het middelpunt, soms staan we aan de zijlijn, maar we stáán er, de ene keer juichend, de andere keer huilend, we zíjn er.

Moederschap

Wat ik steeds meer zie en voel is dit: of we nou fysiek moeder zijn geworden of niet, moederschap is niet alleen een rol, het is vooral een energie die voor ieder van ons beschikbaar is. Een koesterende, creërende kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een energie die, als deze vrij stroomt, ons leven een stuk magischer en moeitelozer maakt.

Helaas stroomt deze energie alleen niet altijd in vrije flow vooruit, maar stagneert nog weleens.

Dat kan allerlei redenen hebben en wanneer we deze opsporen in onszelf, vinden we schatten die ons juist kunnen leiden naar de stroom van onvoorwaardelijke liefde, waarop we ons kunnen laten drijven.

Een open hart

Soms zijn er bepaalde gedachten die je beperken, oude onverwerkte pijn en opgekropte energie die blokkades veroorzaken.

Een open hart is de remedie. Ieder van ons beschikt over een hart dat het aangeboren vermogen heeft liefde te ervaren.

Hoewel we het niet altijd makkelijk vinden om liefde te voelen voor onszelf, is het de meesten van ons wel gegeven iemand of iets te bedenken waar we van houden. Fysiek moederschap kan hier een enorm hulpmiddel in zijn, maar het is niet noodzakelijk.

Onvoorwaardelijke liefde

Het is ons aangeboren vermogen om liefde te ervaren, dat ons hart nog verder opent en de grootst mogelijke liefde doet ontwaken, de liefde die we met moederschap associëren: de onvoorwaardelijke liefde.

Met de kracht van die onvoorwaardelijke liefde kunnen we opruimen wat ons niet meer dient aan beperkende gedachten of conditioneringen, persoonlijke en collectieve; en oude onverwerkte pijn helen door deze eerst toe te staan. Als deze eenmaal gezien en erkend is, zal de energie die hoort bij de oude pijn, gedachten of blokkades ons verlaten. Soms gebeurt dit direct, soms in stapjes.

Het is allemaal goed

Zo kunnen we de ruimte creëren om een lichter, moeitelozer leven te leiden, door ons hart werkelijk te volgen. Daarmee geven we de kinderen het grootste cadeau dat we kunnen geven. We worden een voorbeeld van vrijheid en authenticiteit. En zoals de Native Americans zeggen, met een ripple effect – niet alleen op de volgende generatie, maar op de volgende zeven generaties.

Wat we hiervoor kunnen doen is makkelijker dan je misschien denkt. We mogen ontspannen. Door deze ontspanning kan ons hart zich openen en herinneren we ons hoe mooi we zijn, en dat er niets ontbreekt op dit moment. We zien onze talenten kristalhelder en vinden de vorm waarin we onze bijdrage kunnen leveren aan onze omgeving. Hoe klein of groot ook. Het is allemaal goed.

En als we vooral dat laatste steeds dieper gaan geloven en erop vertrouwen, dan wordt het leven steeds magischer.

Beeld: fotografie door Sanne Tulp, styling door Anke Helmich

Meer Happinez?

Over auteur
Ernestine Numan deelt inspiratie en tools om lichter te leven, o.a. in meditaties en retreats. Soms speciaal voor drukke moeders. Voor Happinez schreef ze een paar persoonlijke en herkenbare columns, en geeft ze oefeningen.
Volgend artikel
Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021
Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021