Terug naar overzicht

Dit is de állerbeste reden om te mediteren: als je mediteert, heb je meer seks

Categorie
Dit is de állerbeste reden om te mediteren: als je mediteert, heb je meer seks

Meditatie en seks. Je zou de twee misschien niet zo snel aan elkaar koppelen, maar ze hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt.

Seks is zoveel meer dan alleen een fysieke activiteit. Het mentale aspect van seks (dat je weer beoefent met meditatie) is namelijk ontzettend belangrijk bij het behouden en ontwikkelen van intimiteit. Meditatie kan je helpen om bewuster te worden van je lijf en om in het nu te leven. En dát heeft weer een positieve uitwerking in de slaapkamer en op je libido.

Meditatie is een eeuwenoude en eenvoudige manier om rust, evenwicht en energie te vinden. Volgens wetenschappelijk onderzoek vermindert het stress en verhoogt het je focus. Maar volgens dit onderzoek werken deze voordelen ook door in je seksleven.

Aan dit onderzoek deden 450 vrouwen tussen de 17 en 70 jaar mee. Zo werd er gekeken naar hun ervaring met meditatie in relatie tot seks. Vrouwen die vaker mediteerde scoorde hoger op lust en hadden vaker een orgasme dan vrouwen die niet mediteerde.

Wil je dit zelf ervaren? Met deze tips leer je mindfulness in de slaapkamer toepassen.

Tip 1: Schakel je automatische piloot uit

Er zijn waarschijnlijk tientallen klusjes die je dagelijks gedachteloos uitvoert. En misschien is het niet de meest leuke vergelijking, maar soms kan seks met je partner in dezelfde categorie vallen (zeker als je al wat langer bij elkaar bent). Je bent zo aan elkaar en aan de situatie gewend dat je brein even op stand-by staat, en dat is niet bepaald goed voor de passie.

Wat kun je doen om weer in het moment te zijn tussen de lakens? Probeer eens een ademhalingsoefening (niet per se op het moment zelf). Door op je ademhaling te focussen ben je instaat meer in contact te zijn met je eigen lichaam, en dat is een houding die je als je met je lief bent kunt aannemen.

Tip 2: Blijf in het hier en nu

Dwalen jouw gedachtes tijdens seks soms totaal af? Als je dit opmerkt breng dan je aandacht terug naar je lichaam. Op deze manier ben je meer bewust in het hier en nu, waardoor je de seks ook intenser zult ervaren. Wanneer je vaker let op het controleren van je gedachtes zul je merken dat het steeds makkelijker word om in het hier en nu te zijn.

Tip 3: Ga (meer) mediteren

Een meditatie oefening kan je helpen controle op je gedachten te krijgen. Als je merkt dat je wordt afgeleid door je gedachtes kan het helpen een meditatie oefening te doen. Hierdoor zul je je meer bewust zijn wanneer je weer eens afgeleid word door je eigen gedachtes.

Laat je inspireren door onze een van onze meditaties: Leer mediteren als een Boedha of de 16 seconden meditatie van Davidji.

Wil je je meer thuis in je leven
Ontdek onze online training : ‘Tantra & Energie’ en ontdek je sparkle.

Deze training bestaat uit:

  • 10 lessen op een persoonlijk trainingsplatform
  • Video’s en animaties met ervaringsdeskundigen
  • Audio-oefeningen ingesproken door Tijn Touber
  • Werkschrift Tantra & Energie thuisgestuurd

Door anderen gelezen