Waarom de liefde met de jaren alleen maar beter wordt

Waarom de liefde met de jaren alleen maar beter wordt Waarom de liefde met de jaren alleen maar beter wordt Waarom de liefde met de jaren alleen maar beter wordt

Denk je wel eens met weemoed terug aan je eerste verkering, toen je nog jong en onbevangen was? Vier redenen waarom de liefde alleen maar mooier wordt als je (allang) geen zestien meer bent.

Je weet wat je wilt

Wie er bij je paste, wat je belangrijk vond in een relatie – dat moest je toen nog allemaal ontdekken. Maar wie wat ervaring heeft in de liefde, kan steeds makkelijker het kaf van het koren scheiden. Je weet wie je bent en wat voor iemand jou aanvult. En je kijkt door oppervlakkigheden heen – natuurlijk kan een paar prachtige ogen je nog betoveren, maar je volgt je intuïtie en hebt dus veel sneller in de smiezen of de rest van het pakketje ook de moeite waard is.

De liefde is niet álles meer

Hoe ouder je wordt, hoe rijker je leven is. Je doet werk dat je vervulling geeft, ziet je liefste vrienden regelmatig, gaat sporten omdat je je daar lekker door voelt, bezoekt concerten van je favoriete bands. De liefde is een prachtige aanvulling van je leven, maar vervult geen leegte: jouw leven is in de basis al mooi. En juist daardoor wordt die liefde extra fijn, want hij blaast je niet meer zo van je sokken.

Je kent je eigen lijf

Op je zestiende is alles superspannend, want nieuw. Bij het ontdekken van je eerste vriendje of vriendinnetje ben je bezig met ‘hoe het hoort’ en wat diegene fijn vindt – wat je zélf fijn vindt weet je nog niet helemaal. Op latere leeftijd is dat allemaal gesneden koek. Je hebt geleerd te genieten. En je lichaam telt misschien meer rimpels, putjes en deukjes – je waardeert het zoals het is.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie


De liefde gaat dieper

Niet alleen je lijf mag gezien worden, dat geldt ook voor wie je bent. Waarom zou je proberen je mindere kantjes te verhullen – je ochtendhumeur, perfectionisme, dat je gelijk wilt krijgen in discussies? Je nieuwe liefde zal ze toch wel ontdekken, en hij of zij is ook niet perfect. Je verspilt geen tijd meer aan gedraai en gedoe, maar komt veel sneller to the point. Gesprekken gaan dieper, en daardoor voelt het al snel alsof jullie elkaar al jaren kennen.

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over liefde?

Wat doe je als je geliefde veranderd is? (Twijfelen aan je relatie mág)

Volgend artikel
Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker
Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker