Netflixen in de kerstvakantie? Deze films hebben een prachtige boodschap

Netflixen in de kerstvakantie? Deze films hebben een prachtige boodschap Netflixen in de kerstvakantie? Deze films hebben een prachtige boodschap Netflixen in de kerstvakantie? Deze films hebben een prachtige boodschap

Netflix staat vol met magische kerstfilms voor de kerstvakantie. Klassiekers als ‘How the Grinch Stole Christmas’ en ‘Love Actually’ kunnen je hart vullen met warmte. Toch vind je er ook nog een hoop films zónder ‘kerststempel’ maar wel met een mooie kerstgedachte of boodschap.

Wij hebben deze leukste feelgood movies voor je op een rijtje gezet:

1. The Age of Adaline

Adaline wordt in 1908 geboren en leidt een normaal leven, tot ze op 29-jarige leeftijd wordt getroffen door bliksem en met haar auto in het water beland. Vanaf dan zal ze voor eeuwig 29 jaar blijven. Een film over het overwinnen van eenzaamheid en het kiezen voor liefde.

2. The Boy Who Harnessed the Wind

Geïnspireerd door een boek bouwt de 13-jarige William Kamkwamba een windturbine om zijn dorp in Malawi te redden van hongersnood. Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over een moedige jongen die de strijd tegen de droogte aan durft te gaan.

Bekijk hier de film op Netflix. 

3. Streetfood

Iedere aflevering een ander wonderbaarlijk verhaal van iemand die heeft gestreden om de lekkerste creatie op straat te mogen verkopen. Deze serie neemt je met prachtige beelden en verhalen vol levenslust mee door India, Japan, Thailand, Vietnam en nog meer verre landen. Deze wereldreis op beeld maakt je hart warm en je buik hongerig.

Bekijk hier de serie op Netflix. 

4. The Notebook

The Notebook, een verfilming van het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, is een echte  klassieker. De arme maar gedreven Noah wordt hopeloos verliefd op de prachtige, rijke Allie. Ondanks de passie en liefde tussen de twee, steekt de moeder van Allie een stokje voor de romance.

Bekijk hier de film op Netflix. 

5. The Pursuit of Happyness

Wij bij Happinez weten natuurlijk dat ‘Happiness’ met een ‘i’ en niet met een ‘y’ wordt geschreven, maar als Chris Gardner ‘Happyness’ met graffiti op de muur van het kinderdagverblijf van zijn zoontje ziet staan, ziet hij meer dan een ‘spelfout’, en begint hij de zoektocht naar het volmaakte in het onvolmaakte leven waarin hij zich begeeft.. Een film over een alleenstaande vader die door een hoop tegenslagen in het leven op zoek gaat naar geluk.

Bekijk hier de film op Netflix. 

Meer lezen?

  • Zo geniet jij écht van de feestdagen
  • Dit is waarom we zo gelukkig worden van kleine dingen

Volgend artikel
Zo deel je jouw geluk met anderen
Zo deel je jouw geluk met anderen